için kaldı

Yandex Navigasyon için deprem güncellemesi

Yandex Navigasyon Türkiye için yeni bir deprem güncellemesi aldı. İşte tüm detaylar.

TEKNOLOJİOKU TEKNOLOJİOKU
Yandex Navigasyon için deprem güncellemesi

Son dönemde depremin tüm Türkiye için korkulu bir rüya haline geldiğini söylemek mümkün. Herkes İstanbul’da büyük bir deprem beklerken, Elazığ’da meydana gelen 6.8’lik sarsıntı, tüm Türkiye’yi şoka sokmuştu.

Deprem anında insanların en hassas olduğu konulardan birisi de ne yapacağını tam olarak kestirememesi. O anki panik duygusuyla pek çok kişi, doğru ve sağlıklı bir şekilde düşünemiyor.

Yandex Navigasyon için deprem güncellemesi

Özellikle de olası İstanbul depremi sonrası, ortalığın tam bir kaos alanına dönüşmesinden korkuluyor. Bu kaos ortamını aydınlatmanın en basit yolu ise en yakınınızdaki toplanma alanına gitmek. Peki en yakınınızdaki toplanma alanına nasıl gideceksiniz?

Yandex Navigasyon ve Yandex Haritalar için gelen son güncelleme ile afet toplanma alanları Yandex alt yapısına eklenmiş oldu.

Yandex Navigasyon için deprem güncellemesi - Resim : 1

Konu ile ilgili açıklama yapan Yandex Türkiye Genel Müdürü Onur Karahayıt şunları söyledi;

 “Geçtiğimiz aylarda yaşanan İstanbul ve Elazığ depremlerinin ardından, güncel toplanma alanları bilgisine erişimde genel bir zorluk yaşandığı dikkatimizi çekti. Bu tarz afet durumlarında Harita ve Navigasyon uygulamalarımız ile kullanıcılarımızın bu bilgilere hızlıca ulaşabileceğini belirledik. İlgili kurumlarla başarılı bir iş birliği sonucunda bu verileri haritalarımıza işledik ve Yandex Navigasyon’un arama sayfasında da özel bir ‘Toplanma Alanları’ kategorisi açtık. Kullanıcılarımız önlem amaçlı olarak, kendilerine en yakın toplanma alanlarını görüntüleyebilir, dilerlerse ‘Yerlerim’ sekmesine kaydedebilir veya yakınları ile paylaşabilirler. Ayrıca kullanıcılarımız en yakındaki toplanma alanlarını internet erişimi problemi yaşansa bile ‘çevrimdışı haritalar’ özelliğimiz sayesinde görebiliyor olacak.”

Sonuç olarak deprem anında panik yaşamamak için Yandex Navigasyon ya da Haritalar’dan en yakın toplanma merkezine göz atmanız, yararınıza olacaktır.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında TEKNOLOJİOKU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER