için kaldı

İdlib’den Türkiye sınırına kaçıyorlar... 48 saatte 10 bin insan

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni mülteci dalgası uyarısına rağmen Rusya ve destek verdiği Esad güçlerinin İdlib’in güneyine yönelik ağır bombardımanı sürüyor. Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, “Bu saldırıların amacı İdlib’i güney ve batı hattından bölerek son darbeyi vurmak. Bu bölgeden son 48 saatte sınırlarımıza 10 bin insan geldi” dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
İdlib’den Türkiye sınırına kaçıyorlar... 48 saatte 10 bin insan

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan’ın “Türkiye’nin yeni göç dalgası tehlikesiyle karşı karşıya olduğu” uyarısına rağmen Rusya ve destek verdiği Esad güçleri İdlib’in güneyini dün de karadan ve havadan ağır şekilde bombaladı. Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, konuyla ilgili yaptığı açıklamada Halep’i Lazkiye ve Şam’a bağlayan bölgedeki sivil yerleşim birimleri ve sivil hedeflerin vurulduğunu belirterek “Bunun amacı, İdlib’i güney ve batı hattından bölerek son darbeyi vurmak. İdlib ateşkes anlaşmasına rağmen. Bu bölgeden son 48 saat içinde sadece bizim sınırlarımıza 10 bin insan geldi” dedi.

ULUSLARARASI DESTEK CILIZ

Son bir aydır saldırılar nedeniyle 2 bin can kaybı olduğunu, yaklaşık 175 bin insanın yerlerinden edildiğini belirten Kınık, şöyle devam etti: “Bunlar büyük oranda Hatay sınırına yakın bölgedeki yerleşim yerlerine geldiler. Buralarda camilere, okullara, bizim çadırkentlerimize veya akrabalarının yanlarına geldiler. Bir kısmı zeytin ağaçları altında zor şartlarda yaşamaya gayret ediyor. Kuzey hattında yaklaşık 5 milyon insandan bahsediyoruz. Bu hatta insani yardımın uluslararası anlamda maalesef yapılmadığını ya da çok cılız yapıldığını görüyoruz. Hatta önümüzdeki günlerde BM Güvenlik Konseyi’nin bir toplantısı var ve bu toplantıda Suriye’ye Türkiye’den yapılan sınır ötesi yardımların devamı konusunda Güvenlik Konseyi üyesi Rusya’nın isteksiz olduğu ifade ediliyor. Cenevre’de geçen hafta yapılan uluslararası konferansımızda bu konuyu taraflarla görüşme fırsatımız oldu. Bunun büyük bir soruna yol açacağını ifade ettik.”

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER