ABD’de salgın neden patladı

ABD’de COVID-19 bilançosu ağırlaşıyor. Son bir haftada derinleşen krizin ana nedenleri arasında obezite ve diyabet gibi sağlık sorunları gösteriliyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
ABD’de salgın neden patladı

ABD’de koronavirüs ölümlerinin neden bu kadar büyük bir artış gösterdiği tartışılıyor. Bu konuyla ilgili en güçlü teori ABD’de çok yaygın olan obezite, diyabet ve yüksek tansiyon sorunlarının koronavirüs hastaları üzerinde oldukça olumsuz bir rol oynadığı yönünde. Halk sağlığındaki bu olumsuz tablonun COVID-19 konusunda enfeksiyon ve ölüm riskini arttırdığı belirtiliyor.

Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezlerine göre, ABD’de yetişkin nüfusunun yüzde 42.4’ü, çocukların ise yüzde 18.5’i obez. Michigan Üniversitesi Halk Sağlığı Okulu’ndan yapılan yeni bir araştırma, griple enfekte olan obez yetişkinlerin sadece ciddi komplikasyonlar açısından daha büyük bir risk altında olmadığını, aynı zamanda hastalığı daha uzun üzere taşıdığını da ortaya koymuştu.

TABLO VAHİM

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER