için kaldı

Trabzonspor'dan Ali Koç'a yanıt: İbretlik bir Aziz Nesin hikayesi

Trabzonspor, Fenerbahçe Başkanı Koç'un açıklamalarına verdiği yanıtta, "Şike yaptıkları için 3 yıl Avrupa kupalarından men cezası ile cezalandırılmış bir kulübün başkanının hâlâ şikenin sahaya yansımadığı yönündeki gülünç iddiasını sürdürüyor olması, Türk futbolunda Aziz Nesinlik hikayelerin henüz tükenmediğini gösteriyor" ifadesini kullandı.

F5HABER F5HABER
Trabzonspor'dan Ali Koç'a yanıt: İbretlik bir Aziz Nesin hikayesi

Trabzonspor'un resmi internet sitesinden Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un "Trabzonspor sağolsun Türkiye'de haklı rekabetin bekçisi konumunda, gün aşırı açıklama yapıyorlar. Sırtını devlete dayamışlar" açıklamalarına yanıt geldi.

Borda-mavili kulüpten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Eşi benzeri görülmemiş derecede trajikomik bir olay başımıza geldiğinde bunu nasıl adlandırırız? Elektriği olmayan bir köye elektrik faturasının gelmesi gibi. Halkımız uzun yıllardır bu ve benzeri durumlar karşısında 'Aziz Nesinlik olay' ifadesini kullanıyor. İşte Trabzonspor'un bugünlerde içine çekilmeye çalışıldığı hadiseler de ibretlik bir Aziz Nesin hikayesidir.

Ne gariptir ki kulübümüz, Türkiye Futbol Federasyonu ve Türkiye Bankalar Birliği tarafından yürürlüğe konan talimat ile yapılandırmalara uymasından ve dahası kurallara riayet etme noktasında sergilediği ısrardan dolayı suçlanıyor!

'Trabzonspor için kurgulanmış model' sözleri ile yaratılmak istenen algı, kuralları kendi hesap ve çıkarlarına uygun düzenlemeye alışmış şahısların, üstünlük kurmaya çalıştığı ve artık iflas eden bir düzen karşısındaki çaresizliklerinin dışavurumudur!

Kamuoyunun da gayet yakından takip ettiği üzere, Yönetim Kurulumuz göreve geldiği Nisan 2018’den bugüne ekonomik anlamda ‘devrim’ niteliğinde kararlar almış ve bunları uygulamaya koymuştur. Rakamlarla tekrar ve tekrar izah etmek gerekir ise;

Mayıs ve Ağustos arasındaki gelirler (2019)

Yusuf Yazıcı transferi - 17 milyon Euro

Sermaye artışından – 12 milyon Euro

Göğüs reklamı – 3 milyon Euro

Turkcell – Huewai sponsorluk – 2.7 milyon Euro

Kombine, loca, ticari ürün satışlarından - 7 milyon Euro

UEFA geliri 5 milyon Euro

SONRAKİ HABER