iPhone’u ver, sen tuşlu al

Kocaeli’de kendisini ‘evliya’ olarak tanıtıp ‘mürit’ toplayan ve geçen hafta yapılan operasyonda tutuklanan ‘Rafet Efendi’ lakaplı Şaban Özdil hakkında yeni bilgiler ortaya çıkmaya başladı. Şikâyetçi olan mağdurlardan biri Özdil’in “Mümin lükse kaçmaz” diyerek 7 bin liralık telefonunu istediğini, karşılığında ise 200 lira göndererek “Kendine tuşlu telefon al” dediğini anlattı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
iPhone’u ver, sen tuşlu al

MÜSLÜMAN DEĞİL MÜMİN

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın geçtiğimiz hafta yaptığı operasyon neticesinde kendisini ‘Hızır Aleyhisselam’ olarak da tanıttığı iddia edilen Şaban Özdil ve 8 kişi, ‘Suç işlemek için örgüt kurmak’ ve ‘Nitelikli dolandırıcılık’ suçlarından tutuklanmıştı. Kendisini ‘Müslüman’ değil ‘mümin’ olarak tanımlayan ve namaz ile hac ibadetlerini reddettiği belirtilen Özdil’in faaliyetleri hakkında bilgi veren eski mürit S.Y. şunları anlattı:

İMTİHANDAN GEÇİRİYORMUŞ

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER