Almanya ve İspanya’da umutlar boşa mı çıktı

Almanya, İspanya gibi bazı Avrupa ülkelerde vaka sayısı ve can kayıplarında artışın düşmeye başlaması ‘salgını frenlediler mi’ yorumlarına yol açarken iki gündür düşüş eğrisi yeniden yükselmeye başladı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Almanya ve İspanya’da umutlar boşa mı çıktı

Almanya’da dün itibariyle şimdiye kadarki en büyük can kaybı yaşandı. Bir günde 254 kişinin öldüğü bildirildi. Vaka sayısı 100 binin üzerine çıkarken toplam can kaybı 1.861’i buldu.

İspanya’da da dört gün süren düşüşün ardından iki gündür can kayıplarındaki yükseliş dikkat çekiyor. Önceki gün can kaybı 743 olarak gerçekleşmişti. Dün de 757 ölü olduğu açıklandı. Ancak Sağlık Bakanı Salvador Illa yine de rakamların düşüş eğilimiyle uyumlu olduğunu söylüyor. Mart ayı sonuna göre yeni vaka sayılarının yarı yarıya inerek yüzde 5’e çekildiği belirtildi. Illa, “Can kaybı anlamında iyi rakamlar değil ama yavaşlama dönemindeyiz” yorumunda bulundu.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER