Mayıs sonu turizm hareketlenir

Turizm sezonunun mayıs sonunda hareketlenmesini beklediklerini ifade eden Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, “İç turizm hareketleriyle Ramazan Bayramı ile birlikte turizm hareketleri de Türkiye genelinde başlar diye umuyoruz. Ayrıca yurtdışındaki tur operatörleri az sayıda satışın başladığını ve orada da Türkiye satışlarının diğer ülkelerle göre ‘açık ara ileri’ olduğunu söylediler” dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Mayıs sonu turizm hareketlenir

Türkiye’de koronavirüsle mücadele için tüm birimler alarma geçerken, dünya çapında devam eden salgından en çok etkilenen sektörlerin başında ise turizm geliyor. Turizmde son yaşanan gelişmelerle ilgili olarak Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, CNN’de katıldığı programda değerlendirmelerde bulundu. Turizm sezonunun ertelenmesine ilişkin Ersoy, “Bizim öngörümüz, mayıs sonuna ertelenecek, şu anki gidişat onu gösteriyor. Ramazan Bayramı bizim için başlangıç olabilir, iç turizm hareketleriyle Ramazan Bayramı ile birlikte turizm hareketleri de Türkiye genelinde başlar diye umuyoruz” diye konuştu.

ÖNCE İÇ PAZAR

Koronavirüs nedeniyle Türkiye’deki rezervasyon iptallerine ilişkin soruya karşılık Ersoy, 2020 sezonuna çok ciddi şekilde hazırlık yapıldığını, Türkiye’nin turizm sektörü olarak dünya genelinde en yoğun tanıtım kampanyası yapan ülke olduğunu söyledi. Bu sene için belirlenen 58 milyon turist hedefinin yakalanamayacağını belirten Ersoy, yurtdışındaki tur operatörleriyle konuştuğunu, Türkiye’nin ileriye dönük rezervasyonlarda en az iptale sahip ülke olduğu bilgisini aldığını dile getirdi. Yurtdışındaki tur operatörlerinin verdiği bilgiyi paylaşan Ersoy, “Az sayıda satış başladı ve orada da Türkiye satışları diğer ülkelerle kıyaslandığında ‘açık ara ileri’ diyorlar. Bu açıdan baktığınız zaman sevindirici” dedi. Ersoy, Türkiye’ye yolcu tedariği yapan ülkelerdeki düzelme ile birlikte hızlı bir şekilde kaybedilen sayıların tekrar yukarıya çıkacağını ifade etti.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER