Kulüpleri salgından FIFA koruyacak!

Liglerin oynanamaması nedeniyle oluşan mali krize çare arayan takımlara büyük müjde.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Kulüpleri salgından FIFA koruyacak!

Bugüne dek kulüpler ile futbolcular arasındaki anlaşmazlıklarda genellikle oyuncular lehine karar veren FIFA, tavır değiştirdi. “Milyon Euro’lar kazanan futbolcuların yerine gençler de oynar ama kulüpler olmazsa futbol olmaz” diyen FIFA, maaş indirimini kabul etmeyen oyuncular ile kulüpleri arasındaki davaları bu mantaliteyle değerlendirecek.

Televizyon yayınları, sponsorluk gelirleri, Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi gibi turnuvalara katılım payları, tur atladıkça kasaya giren ödüller, bahis gelirleri, lig maçlarında her puana verilen ödüller derken futbolda dönen paralar astronomik boyutlara ulaştı. Kulüplerin gelirleri arttıkça bu pazardan en çok nemalanan kesim futbolcular oldu. Kazançlar öyle çok yükseldi ki, milyon Euro’luk sözleşmeler ‘normal’ hale geldi. Sadece Real Madrid, Barcelona, Liverpool, Manchester City, Juventus, Bayern Münih gibi devlerde değil, pek çok kulüpte sıradan futbolcuların değeri bile onlarca milyon Euro’dan başlar oldu.

Biz onları yıkılmaz sanıyorduk, meğer yanılmışız

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER