16 Şubat Perşembe güncel gram, çeyrek, yarım, tam, cumhuriyet, ata altın fiyatları tepe taklak

Altın fiyatlarında son durum yatırımcı ve vatandaşın radarında bulunuyor. Geçtiğimiz haftalarda ons etkisiyle 1.185 TL ile rekor kıran gram altın fiyatı dibi görmüş durumda. İşte 16 Şubat Perşembe güncel gram, çeyrek, yarım, tam, cumhuriyet, ata altın fiyatları...

16 Şubat Perşembe güncel gram, çeyrek, yarım, tam, cumhuriyet, ata altın fiyatları tepe taklak - Sayfa 1

Bugün altın fiyatları ne kadar oldu? sorusu gündemdeki yerini koruyor. Günlerdir değer kaybı yaşayan altında düşüş devam ediyor. Peki, 6 Şubat Perşembe güncel gram, çeyrek, yarım, tam, cumhuriyet, ata altın fiyatları kaç TL? detaylar haberimizde.

112
16 Şubat Perşembe güncel gram, çeyrek, yarım, tam, cumhuriyet, ata altın fiyatları tepe taklak - Sayfa 2

ALTIN FİYATLARI NEDEN GERİLEDİ?

ABD Merkez Bankası (Fed) 25 baz puanlık faiz artışı yaptığı son toplantısında sıkı para politikasının devam edeceğini belirtmişti. Enflasyonda yaşanan düşüşün olumlu olduğunu ancak yüzde 2 hedefine daha çok zaman bulunduğunu da belirten Fed Başkanı Powell’ın açıklamaları piyasalarda karşılık bulamamıştı. 

212
16 Şubat Perşembe güncel gram, çeyrek, yarım, tam, cumhuriyet, ata altın fiyatları tepe taklak - Sayfa 3

Bu gelişme sonrasında piyasalarda dolar gerilerken altın yükselişini hızlandırmıştı. Dolar endeksi 10 ayın en düşük seviyesine gerilerken ons altın ise 1960 dolar seviyesine kadar yükseldi. Ancak ABD tarım dışı istihdamın oldukça yüksek gelmesi ve ülkedeki işsizlik oranının gerilemesi ile ons altın geçtiğimiz haftanın son iki işlem gününde 98 dolar birden düşerek son ayların en sert kaybını yaşadı.

312
16 Şubat Perşembe güncel gram, çeyrek, yarım, tam, cumhuriyet, ata altın fiyatları tepe taklak - Sayfa 4

GRAM ALTIN FİYATI

Alış 1.112,56
Satış 1.112,75

412