2022 emekli maaşı ne kadar olacak? SSK ve BAĞKUR en düşük emekli maaşı zammı ne kadar, kaç TL olacak?

Asgari ücrete yapılan yüzde 50 zam ardından emekli maaş zammı ve memur maaş zammı da yeniden gündeme geldi. SSK’dan ve Bağkur’dan emekli olan milyonlarca vatandaşın maaşı ocak ve temmuzda olmak üzere her 6 ayda bir enflasyon verilerine göre artıyor. Hem emekli hem de memurlara yapılacak zam oranı, 6 aylık enflasyon farkıyla ortaya çıkacak. Peki, emekli maaş zammı ve memur maaş zammı ne zaman belli olacak?

2022 emekli maaşı ne kadar olacak? SSK ve BAĞKUR en düşük emekli maaşı zammı ne kadar, kaç TL olacak? - Sayfa 1

Memur ve emekliler yıl sonuna doğru enflasyon farkının belirleyici olacağı zam tutarını takip etmeye başladı.

2022 emekli maaşı ne kadar olacak? SSK ve BAĞKUR en düşük emekli maaşı zammı ne kadar, kaç TL olacak? - Sayfa 2

Temmuz-Kasım dönemi enflasyonuna bakıldığında memurlar ve memur emeklileri şimdiden yıl sonu için yüzde 7,47 enflasyon farkı zammı hak etmiş durumda ancak net tutarın belirlenebilmesi için aralık ayı enflasyonun da açıklanması gerekiyor.

2022 emekli maaşı ne kadar olacak? SSK ve BAĞKUR en düşük emekli maaşı zammı ne kadar, kaç TL olacak? - Sayfa 3

Yıl içinde ocak ve temmuz olmak üzere iki farklı dönemde zam alan emekliler ve memurlar, 3 Ocak'ta açıklanacak aralık ayı enflasyon verileriyle alacakları yeni maaş tutarını da öğrenecek. Aralık enflasyonunun açıklanmasının ardından memur ve memur emeklileri için kesin enflasyon farkı zammı da belli olacak.

2022 emekli maaşı ne kadar olacak? SSK ve BAĞKUR en düşük emekli maaşı zammı ne kadar, kaç TL olacak? - Sayfa 4

EMEKLİ MAAŞI BEKLENTİSİ 
TÜİK’in açıkladığı 5 aylık enflasyona göre de işçi ve Bağ-Kur emeklileri için şimdiden yüzde 10.47 zam kesin gözüküyor. 2022’nin 3 Ocak tarihinde açıklanacak 6 aylık enflasyona göre bu zam oranı daha da artabilir.

Bugünkü hesaba göre de 2022’nin başında en düşük SSK emeklisinin aylığı 3.030 liraya, en düşük Bağ-Kur emeklisinin aylığı 2.724 liraya ve en düşük tarım emeklisinin aylığı ise 2.195 liraya yükselecek. 2021 yılında ise SSK ve Bağ-Kur emeklileri yılın ilk yarısında maaşlarını yüzde 8.36, yılın ikinci yarısında ise yüzde 8.45 olmak üzere bu yıl toplam yüzde 16.81 zamlı almışlardı.