2023 yeni asgari ücret zammı ne zaman belli olacak? Yeni asgari ücret ne kadar olacak, nasıl belli oluyor?

Yeni asgari ücret ne kadar olacak? sorusu milyonlarca çalışan tarafından merak ediliyor. Ocak ayına az bir zaman kala 2023 yeni asgari ücret zammı için heyecan arttı. Doğrudan 7 milyona yakın çalışanı, dolaylı olarak ise tüm vatandaşları ilgilendiren yeni asgari ücreti belirleme çalışmalarında süreç devam ediyor. Peki Asgari ücret nasıl belli oluyor?

2023 yeni asgari ücret zammı ne zaman belli olacak? Yeni asgari ücret ne kadar olacak, nasıl belli oluyor? - Sayfa 1

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2023 yılında uygulanacak asgari ücreti belirlemek üzere ilk toplantısını 7 Aralık'ta, ikinci toplantısını 14 Aralık'ta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında gerçekleştirdi. Bugün ise 3. toplantının tarihi 20 Aralık olarak açıklandı. 

120
2023 yeni asgari ücret zammı ne zaman belli olacak? Yeni asgari ücret ne kadar olacak, nasıl belli oluyor? - Sayfa 2

Peki asgari ücret nedir?, asgari ücret nasıl belirleniyor, kimleri kapsıyor? Mevcut asgari ücret ne kadar, 2023 yeni asgari ücret zammı ne zaman belli olacak? gibi soruların cevaplarını haberimizde derledik... 

220
2023 yeni asgari ücret zammı ne zaman belli olacak? Yeni asgari ücret ne kadar olacak, nasıl belli oluyor? - Sayfa 3

1- ASGARİ ÜCRET NEDİR?


İşçilere normal bir çalışma günü karşılığı ödenen ve işçinin gıda, konut, giyim, sağlık, ulaşım ve kültür gibi zorunlu ihtiyaçlarını günün fiyatları üzerinden asgari düzeyde karşılamaya yetecek ücrettir.

320
2023 yeni asgari ücret zammı ne zaman belli olacak? Yeni asgari ücret ne kadar olacak, nasıl belli oluyor? - Sayfa 4

Asgari ücret, ilk kez 1890'da Avustralya ve Yeni Zelanda'da uygulanmaya başlandı. 1900'lü yılların başından itibaren Avrupa'ya da yayıldı. Sonraki dönemde tüm dünyada emeği koruyan bir standarda dönüştü.

420