2025 memur ve emekli zammı ne kadar olacak? 3 aylık enflasyon farkına odaklanıldı

Eylül ayı enflasyon verilerinin belli olmasının ardından gözler memur ve emekli zammında belirleyici olan 3 aylık enflasyon farkına çevrildi. Memur ve emeklilerin maaş zamlarına, ocak ve temmuz aylarında yılda iki kez olmak üzere enflasyon farkı yansıtılıyor. Binlerce çalışan memur ise yılın 9. enflasyon verisi olan eylül enflasyonunun belli olmasıyla birlikte, eylül ayını kapsayan 3 aylık enflasyon farkına odaklandı. Peki, 3 aylık enflasyon farkı ne kadar oldu?

2025 memur ve emekli zammı ne kadar olacak? 3 aylık enflasyon farkına odaklanıldı - Sayfa 1

3 aylık enflasyon farkının ne kadar olduğu, eylül ayı enflasyon verilerinin belli olmasıyla birlikte çalışan kişilerden memur ve emekli tarafından sorgulanıyor. Yılda iki kez enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammına bağlı olarak ek zam alan memur ve emekliler, 2024 yılı ikinci bölümün 3. enflasyon verisinin belli olmasıyla birlikte kullanıcılar 2025 Ocak ayında alacakları zamları hesaplamaya başladı. Peki, 3 aylık enflasyon farkı ne kadar oldu? 2025 memur ve emekli zammı enflasyon oranlarına göre ne kadar olacak? İşte enflasyona göre memur ve emekli maaşı zam oranları.
 

2025 memur ve emekli zammı ne kadar olacak? 3 aylık enflasyon farkına odaklanıldı - Sayfa 2

3 AYLIK ENFLASYON FARKI NE KADAR OLDU?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından sunulana göre, ağustos ayında enflasyon oranı yüzde 2,47 olarak açıklanmıştı. Eylül ayı enflasyon verilerinin belli olmasıyla birlikte, memur ve emekli zamlarında ödenen 3 aylık enflasyon farkı da belli oldu.

Buna göre; Aylık enflasyon ayı için 3,32, ağustos ayı için 2,47 ve eylül ayı için 2,97 olarak açıklandı. SGK ve Bağ-Kur emeklileri ise yüzde 8,92'lik zam farkını yaşlı olmuş oldu. Memurların enflasyon farkı alabilmesi için yüzde 0,99 enflasyonun daha doldurulması gerekiyor.

bu zam Ocak 2025'teki maaşlara yansıyacağı için her ayın aylık enflasyon oranında birikimli olarak hesaplanacak.

2025 memur ve emekli zammı ne kadar olacak? 3 aylık enflasyon farkına odaklanıldı - Sayfa 3

MEMUR VE MEMUR EMEKLİLERİ NE KADAR ZAM ALACAK?

Memur ve memur emeklileri toplu sözleşmeye ek olarak enflasyon farkı alıyorlar.

Toplu sözleşme zammına göre memur ve memur emeklileri ocak ayında 2025 yılının ilk zammını alacak.

2025 memur ve emekli zammı ne kadar olacak? 3 aylık enflasyon farkına odaklanıldı - Sayfa 4

Eylül sonu itibarıyla bu rakam yüzde 8,92'yi aşmış durumda.

Net rakam ekim, kasım ve aralık aylarına ilişkin enflasyon verilerinin açıklanmasıyla belli olacak.