4 il için sarı kodlu uyarı: Sağanak ve kar yağışına dikkat

Yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Karadeniz'de görülecek yağışların, yarın (Cumartesi) sabah ilk saatlerden itibaren Giresun'un doğusu, Trabzon'un batı ve doğu ilçeleri ile Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli (25-60 kg/m2) olması bekleniyor. Kıyı kesimlerde sağanak ve gök gürültülü sağanak, Rize ve Artvin'in yükseklerinde (2000 metre ve üzeri) kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde tahmin ediliyor.

4 il için sarı kodlu uyarı: Sağanak ve kar yağışına dikkat - Sayfa 1

Meteoroloji, özellikle Karadeniz bölgesinde güçlü sağanak yağışların yaşanabileceğini ve Marmara bölgesinde havanın bulutlu ve sisli olacağını duyurdu.
 

113
4 il için sarı kodlu uyarı: Sağanak ve kar yağışına dikkat - Sayfa 2

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün (MGM) son tahminlerine göre, ülkenin kuzey ve doğu kesimlerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava öngörülüyor. Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Sinop, Kars, Ardahan ve Iğdır çevresinde ise yağış beklenirken, diğer bölgelerde açık ve az bulutlu bir hava hakim olacak. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olacağı; Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde, Kars ve Ardahan çevresinde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor.
 

213
4 il için sarı kodlu uyarı: Sağanak ve kar yağışına dikkat - Sayfa 3

Kuvvetli yağış uyarısı verildi
Meteoroloji, Trabzon, Rize, Artvin ve Giresun’un doğusunda beklenen yoğun yağış nedeniyle vatandaşları uyardı. Bu bölgelerde yağış miktarının yer yer 25-60 kg/m² arasında olabileceği bildirildi. Özellikle kıyı bölgelerde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklenirken, yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar görülebilir. MGM, sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve tipi şeklindeki kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksaklık yaşanabileceğini belirtti.

313
4 il için sarı kodlu uyarı: Sağanak ve kar yağışına dikkat - Sayfa 4

Hava Sıcaklığı ve Rüzgar:
Sıcaklıklarda önemli bir değişiklik beklenmezken, batı kesimlerde mevsim normallerinin biraz üzerinde seyretmesi öngörülüyor. Rüzgarın kuzeyli yönlerden hafif ve zaman zaman orta kuvvette esmesi, Marmara ve iç bölgelerde ise sis ve pus olasılığı mevcut.

413