Aşılı olmasına rağmen Covid-19’a yakalanan kişiler ne yapmalı?

Galerinin tamamı için tıklayınız

TAMAMEN AŞILANAN İNSANLAR COVİD-19’A YAKALANIYORLARSA, AŞI OLMAK GEREKLİ Mİ?
Wen, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “İki nedenden dolayı aşı oluyoruz. CDC verilerinden elde edilen tahminlere göre aşılamanın ciddi hastalık olasılığını yaklaşık 25 kat azalttığını unutmayın. İkincisi, aşılama Covid-19'a yakalanma ihtimalini  yaklaşık sekiz kat azaltıyor Aşılı bir kişinin, aşılanmamış birine kıyasla Covid-19'dan hastalanma ve onu yayma olasılığı çok daha düşüktür” dedi.

“Aşı olan insanlar neden hala Covid-19’a yakalanıyor?” sorusuna ise Wen şu şekilde yanıt verdi:

“Aşıyı çok iyi bir yağmurluk olarak düşünebiliriz. Yağmurluk sizi çiseleyen yağmurda kuru tutacaktır. Bir fırtınada bile çalışabilir. Ancak her gün gök gürültülü fırtınada dolaşıyor ve bazen kasırgalardan geçiyorsanız, bir noktada ıslanabilirsiniz. Sorun, yağmurluğun çalışmıyor olması değil, etrafınızda çok fazla kötü havanın olması.

Şu anda dünya genelinde olan şey bu.Virüs seviyesi o kadar yüksek ki, aşı sizi korumak için yeterli olmayabilir. Bu nedenle, içinde bulunduğunuz yüksek riskli ortamların sayısını azaltmak ve maske yardımcı olabilir. Sonuç olarak, etrafımızdaki virüs seviyesini azaltmamız gerekir. Bunu yapmanın en iyi yolu hepimizin aşılanmasıdır."

Kaynak: Ntv