Putin ve Erdoğan, doğalgaz projesini görüşecek

Putin ve Erdoğan, BRICS Zirvesi sırasında Türkiye'de kurulacak doğalgaz merkezi projesini görüşecek.

Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Yuri Uşakov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 23 Ekim'de Kazan'da bir araya gelerek Türkiye'de kurulması planlanan doğalgaz merkezi projesini ele alacaklarını açıkladı. Görüşme, 22-24 Ekim tarihlerinde Tataristan’ın Kazan kentinde gerçekleştirilecek BRICS Zirvesi sırasında yapılacak.

Uşakov, zirve öncesinde düzenlediği basın toplantısında Putin’in, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra birçok dünya lideriyle ikili görüşmeler yapacağını belirtti. Bu liderler arasında Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres gibi isimler de yer alıyor. Zirvede 22’si üst düzey olmak üzere toplam 36 ülkenin temsil edileceği açıklandı.

Kaynak: Bloomberg HT

Haberin Devamını Kaynağında Oku
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında BORSAMATİK internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.