Hizbullah Nasrallah'ın öldürüldüğünü doğruladı: Savaşmaya devam edeceğiz

İsrail ordusu, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın öldürüldüğünü açıkladı. Hizbullah da yaptığı açıklamada Nasrallah'ın öldüğünü doğruladı. İsrail, saldırıda Hizbullah'ın güney cephesi komutanı Ali Karaki'nin de öldüğünü bildirdi.

İsrail ordusu, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, Güney Cephesi komutanı Ali Kiraki ve üst düzey saha komutanlarının, Cuma günü Dahiye'de vurulan bir binanın altında yer alan bir komuta merkezinde toplandıklarını ve bu binanın füzeyle vurulduğunu bildirdi.

İsrail ordusu tarafından atılan füzenin, binayı deşerek bodrum kattaki komuta merkezinde bulunan Nasrallah'ı ve Kiraki'yi, binanın içinde bulunan herkes ile birlikte öldürdüğü iddia edildi.

İsrail ordusunun basın açıklamasında “Saldırı, Hizbullah'ın üst düzey yetkilileri karargahlarında İsrail Devleti vatandaşlarına yönelik terör faaliyetlerini koordine ederken gerçekleştirilmiştir.” ifadelerine yer verildi. 

HİZBULLAH DOĞRULADI

Hizbullah, cuma günü Beyrut'un güney banliyölerine düzenlenen bir İsrail hava saldırısında öldürülen Genel Sekreter Hasan Nasrallah'ın ölümünü doğrulayan bir açıklama yayınladı. Grup tarafından yapılan açıklamada, "Direnişin efendisi, salih kul, büyük bir şehit olarak kendisinden razı olan Rabbine kavuşmak üzere vefat etmiştir. Hizbullah liderliği düşmanla yüzleşmek, Gazze ve Filistin'i desteklemek ve Lübnan'ı ve onun sadık ve onurlu halkını savunmak için cihadını sürdürmeye söz veriyor" ifadeleri kullanıldı. 

 
Açıklamada Nasrallah'ın yerine kimin geçeceği ya da grubun uzun süreli liderinin öldürülmesine nasıl tepki vereceği belirtilmedi. Hizbullah İsrail'e karşı mücadelesini sürdüreceğini de ekledi.