Hedef Teknolojide Önde Gelen Ülkelerden Olmak
DÜNYANIN dört bir yanından gelen bilim adamları, "Süperiletkenlik ve Manyetizma" kofneransında geleceğin teknolojileri ile süper iletkenlik konuları tartışıldı.Ankara Üniversitesi önderliğinde düzenlenen ve bu yıl 3'üncüsü yapılan "Uluslararası Süperiletkenlik ve Manyetizma Konferansı"nda (ICSM) konuşan Bilim ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Davut...
DÜNYANIN dört bir yanından gelen bilim adamları, "Süperiletkenlik ve Manyetizma" kofneransında geleceğin teknolojileri ile süper iletkenlik konuları tartışıldı.
Ankara Üniversitesi önderliğinde düzenlenen ve bu yıl 3'üncüsü yapılan "Uluslararası Süperiletkenlik ve Manyetizma Konferansı"nda (ICSM) konuşan Bilim ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu, “Türkiye bu çağda domates ve meyve satarak değil, gelişmesini ancak yeni tekonolojilere yatırım yaparak sağlayabilir” dedi. Kumburgaz Artemis Marin Princess Otel’deki konferansta Prof. Kavranoğlu “Ülkemiz dünyada olup biten teknolojik gelişmeleri yerinde izlemek, bunları uygulamak adına, belli ülkelerde bilim ataşelikleri kuracaktır. Hedefimiz teknolojide de dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olmaktır” diye konuştu.
Bu organizasyonun önderliğini yapan Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Cemal Taluğ da hedeflerinin Türkiye'nin bu alanda hızla gelişimini sağlamak olduğunu vurguladı.
Yüksek sıcaklık süperiletkenleri konusunda yapmış olduğu çalışmalarından dolayı 1987 yılında Nobel Fizik ödülü alan Prof. Dr. Karl Alexander Müller ve ABD'nin enerji konusundaki başkanlık danışmanlarından Prof. Dr. Davor Pavona'nın da aralarında bulunduğu 80'e yakın ülkeden 1500’ün üzerinde bilim insanı konferansa katıldı. Oturumlarda enerji, magnet teknolojileri, süperiletken kablo teknolojileri, akıllı malzemeler, çok yüksek performanslı sensörler, entegre devreler konuları masaya yatırıldı.
(FOTOĞRAF)
(DHA - DHA)