İstanbul'un gözde projelerine imza atan dev inşaat şirketi iflas etti! 1414 dairesi icradan satılacak

Garanti Koza, Türkiye'de inşaat sektöründe 1950'li yıllarda girdi. Yıllar içerisinde pek çok noktada önemli dev projelere imza attı. Son olarak şirketin Esenyurt ilçesinde yaptığı 1415 konutluk dev proje ise sonunu getirdi. Borçlar ödenemez hale geldi. Şirket 2021 senesinde resmen battı. Hal böyle olunca 1415 dairede icradan satışa çıkarıldı. Dairelerin değerini duyanlar kulaklarına inanamadı.

Yarım asırdan fazladır inşaat sektöründe yer alan ve özellikle İstanbul'da önemli projelere imza atan Garanti Koza AŞ, borç çıkmazından kurtulamadı ve battı. Son olarak Esenyurt'ta 1415 konutluk bir projeyi hayata geçiren Garanti Koza, sahiplerine bu evleri teslim edememişti. Projeden ünlü oyuncu Özge Özpirinççi'nin de konut sahibi olduğu biliniyordu. İcradan satışa çıkarılan dairelerin toplam değerinin ise 5 milyar 500 milyon TL olduğu öğrenildi. Şirket bu miktarı tahsil edip borçlarını kapatmaya çalışacak.

5 MİLYAR 500 MİLYON TL DEĞERİNDE

Halktv.com.tr'de paylaşılan habere göre, Satışı istenen varlıklar arasında, şirketin en büyük projesi olan Esenyurt’taki Koza Park Sitesi de yer alıyor. İflas idaresi, dev projede yer alan yüzlerce daire ve dükkânı icardan satacak. İlk icra ihalesi 28 Aralık’ta başlıyor. Satışa çıkarılacak daire ve dükkânların sayısı bin 415. Söz konusu varlıkların bedeli ise 5 milyar 500 milyon TL.

ÖZGE ÖZPİRİNÇÇİ DE MAĞDURLAR ARASINDA

Söz konusu projeden daire veya iş yeri alan binlerce kişi ise bir süredir Garanti Koza’ya yönelik bir dizi dava açmıştı. Anılan kişiler arasında Suudi Arabistan, Kuveyt, Bahreyn ve Irak gibi ülkelerden yüzlerce yabancı alıcı da bulunuyordu. Öte yandan, şirketin sattığı projeden ev alan binlerce kişi ise ortada kaldı. Ünlü oyuncu Özge Özpirinççi de mağdurlar arasındaydı.

Dev inşaat firması, komşumuz Bulgaristan’da da 240 milyon Euro’luk bir projeye adım atmış fakat tamamlayamamıştı.

Ayrıca, iflas idaresi tarafından belirtilen faaliyet raporu kapsamında, Garanti Koza ismine kayıtlı gayrimenkul sayısı 6 bin olarak tespit edildi. Tasfiye sürecinde yer alan Koza Park sitesi ise icradan satışa çıkarılmış olup, toplamda 7 bloktan oluşmaktadır. Bu bloklardan 3'ünde yaşam başlamış durumdadır, ancak diğer 4 blok ise hâlâ inşaat aşamasındadır.

Kaynak: Halktv.com.tr

Derleme: f5haber.com