Artvin'de heyelan: Evler tahliye ediliyor

Artvin'in Arhavi ilçesine bağlı bir köyde, zeminde meydana gelen kayma ve çatlaklar nedeniyle 8 evin sakinleri tahliye edildi.

Kentte iki gündür süren yoğun yağışlar, Dereüstü köyünün Aşağı Mahallesi'nde bazı bölgelerde toprak kayması ve yarıkların oluşmasına yol açtı.

Durumu fark eden köy halkı, yetkililere bilgi verdi. Bunun üzerine AFAD ve jandarma ekipleri hızla bölgeye sevk edildi.

8 EV TAHLİYE EDİLDİ

Bölgedeki incelemeler sonucunda, heyelan riski taşıyan 8 evin tedbir amaçlı boşaltılmasına karar verildi. Tahliye işlemi sonrasında, jandarma ekipleri güvenlik önlemleri alarak bölgeye girişleri yasakladı.

Artvin Valisi Turan Ergün, gazetecilere yaptığı açıklamada, sahil ilçelerinde iki gündür süren sağanak yağışların etkili olduğunu belirtti.

Vali Ergün, köydeki evlerin tehlike altında olması nedeniyle boşaltıldığını ifade ederek, "Yağışlar nedeniyle Arhavi Dereüstü köyünde bir risk oluşturabileceği endişesiyle AFAD ekiplerimiz 8 evi tahliye etti." diye konuştu.

Ayrıca Vali Ergün, yoğun kar yağışı sonucu Borçka ilçesine bağlı Uğur, Düzenli, Camili, Kayalar, Efeler ve Maral köy yollarının ulaşıma kapandığını ve kara yolları ekiplerinin çalışmalara başladığını da sözlerine ekledi.