Erdoğan'dan Gamze Pala'nın ailesine taziye telefonu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Rize Fındıklı İlçe Başkan Yardımcısı Gamze Pala’nın menfur bir saldırı sonucu yaşamını yitirmesi dolayısıyla annesi Kudret Pala ve kızkardeşi Tülay Pala ile telefonda görüşerek taziyelerini iletti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Gamze Pala’nın elim bir cinayetle hayatını kaybetmesinden derin üzüntü duyduğunu ifade etti, merhumeye Allah’tan rahmet, ailesine baş sağlığı diledi.

Gamze Pala’nın AK Parti teşkilatı için emeklerinin ve gayretlerinin unutulmayacağını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, katilin hak ettiği ağır cezayı alacağına inandığını belirterek, kadına yönelik cinayet ve şiddeti bir kez daha lanetlediğini vurguladı.

NE OLMUŞTU?

Olay, önceki akşam saat 22:00 sıralarında Fındıklı Sabancı Öğretmenevi'nde meydana geldi. İddiaya göre Savaş Dalançıkar, arkadaşlık teklifini reddeden Fındıklı AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı öğretmenevi çalışanı Gamze Pala ile tartıştı.

Öğretmenevi resepsiyonundaki tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Savaş D. belinden çıkardığı tabanca ile Pala’ya ateş etti. Saldırgan kurşunların isabet etmediği Pala’nın bu kez de bıçakla boğazını kesti. Olaydan sonra saldırgan Pala’nın başında bekledi.

İhbar üzerine öğretmenevine polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekibinin yaptığı kontrolde Gamze Pala’nın yaşamını yitirdiği belirlendi. Polis ekipleri ise Savaş D.yi gözaltına aldı. Pala’nın cansız bedeni olay yerinde yapılan incelemenin ardından otopsi için Rize Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı.

SAPLANTI HALİNE GETİRMİŞ

Saldırgan Savaş D.'nin daha önce Gamze Pala’ya çok kez arkadaşlık teklif ettiği ancak kadının kabul etmediği ortaya çıktı. Kadına mesaj gönderen, telefonla arayan ve takip ederek karşısına çıkan Savaş D. her defasında reddedildi. Savaş D. sosyal medya hesaplarında isminin yanına Gamze yazdığı da görüldü.