İstanbul'dan otobüsle şehir dışına çıkış yasak!

İstanbul ve Ankara'da koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında bugün (cumartesi) saat 17.00 itibarıyla otobüsle kent dışına çıkışlar yasaklandı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, ''Saat 17.00 itibariyle otobüsle şehir dışına çıkışlar durdurulacak" açıklamasında bulunmuştu.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, bugün saat 17.00 itibariyle otobüs ile şehir dışına çıkışların durdurulduğunu açıklamıştı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Twitter adresinden yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer vermişti:

"Bugün 17.00 itibariyle otobüsle şehir dışına çıkışlar durdurulmuştur. Ancak, tedavi için doktor kararıyla sevk edilen, birinci derece yakını vefat eden/ağır hastası olan, son 15 günde gelip, kalacak yeri olmayan vatandaşlarımız, Kaymakamlık izni ile seyahat edebilecektir."

ANKARA VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Ankara Valiliği, koronavirüsün yayılmasını engellemek amacıyla sosyal izolasyonun sağlanması, sosyal hareketliliğin ve insanlar arası temasın azaltılması için şehirler arası yolcu taşımacılığı yapılan otobüs seferlerinin bugün saat 17.00'den itibaren valilik izniyle yapılabileceğini bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, İl Pandemi Kurulu Toplantısı Vali Vasip Şahin başkanlığında, üniversite rektörleri, kolluk birimleri, yerel yönetim temsilcileri, bazı meslek odaları ve il idare şube başkanlarının katılımıyla Gölbaşı Vilayetler Evi'nde yapıldı.

Toplantıda, koronavirüs pandemisiyle ilgili Ankara'da bugüne kadar yapılan çalışmalar ve hazırlıklar değerlendirildi. Bu kapsamda İl Sağlık Müdürlüğünce gerçekleştirilen hazırlıklar, ilin koronavirüs salgınıyla ilgili son durumu ve İl Hıfzıssıhha Kurulunca alınan kararlar konusunda kurul üyeleri bilgilendirildi.

İl Pandemi Kurulu Toplantısı'nda, koronavirüs tedbirleri kapsamında Cumhurbaşkanlığı Pandemi Genelgesi ve İçişleri Bakanlığı Şehirler arası Otobüs Yolcu Taşımacılığı ile ilgili ek genelge doğrultusunda valilikçe kararlar alındı.