Konya'da 5 katlı bina, çökme riski nedeniyle boşaltıldı
Konya'da bulunan Derya Sitesi'ndeki çatlaklar, 60 kişinin yaşadığı 5 katlı binayı çökme riskiyle karşı karşıya bıraktı. Vatandaşlar, eşyalarını balkonlara attıktan sonra binadan tahliye edildi ve zabıta tarafından mühürlendi.
Konya'nın Selçuklu ilçesi Aydınlıkevler Mahallesi Radar Sokak'ta bulunan Derya Sitesi D Blok'ta, duvarlarda oluşan çatlaklar sonrası durum yetkililere bildirildi.
Olay yerine hızla intikal eden AFAD, itfaiye, zabıta ve polis ekipleri, yaptıkları incelemeler sonucunda apartmanın çökme riski taşıdığına karar vererek, binanın boşaltılmasına hükmetti.
20 DAİREDEKİ 60 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ
20 dairenin bulunduğu, içinde yabancı uyruklu ailelerin de yer aldığı yaklaşık 60 kişi, kısa sürede tahliye edildi.
Bazı sakinler, eşyalarını balkonlardan sarkıtarak dışarı çıkardı. Tahliyenin ardından zabıta ekipleri binayı mühürledi.
"KALACAK YERİM YOK, SADECE İLAÇLARIMIZI ALABİLDİK"
Apartmanda yaşayan 69 yaşındaki Kübra Budak, şunları söyledi:
Ses duymadım ama duvarlar bozulmuş. Bizim taraf daha sağlam dediler, sorun tabandan kaynaklanıyormuş, su almış. Yan taraf daha kötüymüş ama yine de bizim tarafı da boşaltmaya karar verdiler. Şu an kalacak yerim yok, eşyalarımı alamadım, sadece ilaçlarımızı alabildik.
Bu arada, apartmanın bodrum katındaki çatlaklar bir vatandaş tarafından cep telefonu ile kayda alındı.