Rusya'da nehir kırmızıya döndü, görenler şok oldu

Sibirya’nın güneyinde yer alan Daldikan Nehri’nin rengi, iddialara göre çevredeki bir fabrikanın kimyasal atıkları nedeniyle kırmızıya döndü.

Rusya'nın Sibirya bölgesindeki bir nehrin kırmızıya dönen rengi görenleri şaşırtıyor.

The Siberian Times gazetesinin haberine göre, Sibirya'nın güneyinde yer alan Daldikan Nehri'nin rengi, iddialara göre çevredeki bir fabrikanın kimyasal atıkları nedeniyle kırmızıya döndü. Kırmızı nehrin çarpıcı fotoğrafları Rusya'daki sosyal medya sitelerinde de yayımlandı.

Endüstriyel atıklar mı sebep oldu?

Yerel kaynakların iddiasına göre; nehrin alışılmadık renginin asıl nedeni, Nadezhda Metalürji Fabrikası'ndan yayılan endüstriyel atıklar. Fabrikanın sahibi olan metal devi Norilsk Nickel şirketi, bu iddianın araştırıldığını duyurdu. Fabrikadan bir kaynak, "Nehrin çevresi ve şirketin üretim tesisleri inceleniyor. Araştırmalarda helikopterler de kullanılıyor" dedi.

Halk, fabrikayı suçluyor

The Siberian Times'a konuşan yetkililer, önlem olarak, Krasnoyarsk bölgesinde yer alan fabrikadaki üretimin düşürüldüğünü ifade etti. Bölge halkı, nehrin renginin daha önce de fabrika atıkları nedeniyle kırmızıya döndüğünü söylüyor.

Rusya Doğal Kaynaklar ve Çevre Bakanlğı, 'yakındaki metalurjik fabrikasından gelen tanımlanmamış bir kimyasalın kırmızılaşmaya yol açmış olabileceğini' açıkladı. Nehrin yakınındaki fabrikanın sahibi, dünyanın en büyük nikel üreticisi olan Norilsk Nickel, olay ile bir bağlantısı olmadığını iddia etti ve 'bir boru hattının kırılması ile sızıntı olması' iddiasını reddetti.

Rusya'da bulunan nehirler:

Abakan Nehri Amur Nehri Angara Nehri Bilir (akarsu) Daugava Nehri Desna Nehri Dinyeper Donets Nehri Kolima Nehri Kuban Nehri Kuzey Dvina Nehri Lena Nehri Mius Nehri Moika Çayı Moskova Nehri Mzımta Irmağı Narova Nehri Neman Nehri Neva Nehri Obi Nehri Oka Nehri Psyol Nehri Selenge Irmağı Seym Nehri Soj Nehri Sungur (akarsu) Terek Irmağı Tobol Nehri Tom (akarsu) Tumen Nehri Turka Nehri Ural Nehri Ussuri Voronej Nehri Yenisey Irmağı Yukarı Angara Nehri Çulım İrtiş Nehri İşim Nehri Şahe