ABD'den şoke eden rapor: Çin çölde nükleer tesis mi kuruyor?

ABD ve Çin arasındaki rekabet ve düşmanlığın iyice kızışmasına yol açacak uydu görüntüleri CNN International'ın haberinde ortaya çıktı. Birbirini sürekli olarak uydularla gözetleyen iki ülke aynı zamanda nükleer tesisler ve silahlanma yüzünden de sık sık karşı karşıya getiriyor. Yeni ortaya çıkan görüntüler ise yenilir yutulur cinsten değil...

Çin'in ülkenin batısında yer alan çöllerde inşa ettiği ikinci nükleer füze silosu dünya kamuoyunda, özellikle de ABD'de büyük ses getirdi. Yeni yapılan bir araştırma ve bu araştırmada elde edilen uydu görüntüleri ülkenin dış dünyaya verdiği 'nükleer caydırıcılıktan vazgeçiyoruz' mesajına ters düşüyor ve nükleer silahlarını artırdığı anlamına geliyor.

Sincan bölgesinde uydu görüntülerinde ortaya çıkan yeni füze üssü 110 silodan oluşuyor. Bu rapor Amerikan Bilim Adamları Federasyonu (FAS) tarafından yayınlandığı anda dünya gündemine bomba gibi düşmüş durumda.

Temmuz ayının başında James Martin Kar Amacı Gütmeyen Çalışmalar Merkezi tarafından da bir rapor yayınlanmış, bu raporda da Sincan'ın komşu eyaleti Gansu'da 120 siloluk bir silah deposunun daha inşaat halinde olduğu açıklanmıştı.

Haberin Devamını Kaynağında Oku
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.