Bakan Karaismailoğlu: Milli Banliyö Tren Seti Projesi başladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, IMF'nin küresel ekonomide bu yıl yüzde 5,2'lik büyüme öngördüğünü belirterek, "OECD’ye göre Türkiye’de de yüzde 5,9’luk bir büyüme beklentisi var. Türkiye için ortaya çıkan bu olumlu tabloda hükümetimizin Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki çalışmalarının önemi büyük." dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bursa Ticaret ve Sanayi Odasında (BTSO) iş insanlarıyla istişare toplantısında yaptığı konuşmada, bir yılı aşkın süredir, salgın koşulları nedeniyle dünya ekonomisinin ciddi bir durağanlık sürecinden geçtiğini söyledi.

Tedavi ve aşılama konusunda önemli ilerlemeler yaşanmasıyla 2021 itibariyle küresel ekonomide hızlı bir toparlanma beklendiğini ifade eden Karaismailoğlu şöyle konuştu:

"IMF, küresel ekonomide 2021 yılında yüzde 5,2'lik büyüme öngörüyor. OECD’ye göre Türkiye’de de yüzde 5,9’luk bir büyüme beklentisi var. Türkiye için ortaya çıkan bu olumlu tabloda hükümetimizin Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki çalışmalarının önemi büyük. Bu zor koşullar altında, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak bizler de 4 bini aşkın şantiyemizde, elbette tüm sağlık tedbirlerini alarak projelerimizin inşasını aralıksız sürdürdük. Hava yollarımız etkinliğini korudu, dünyanın yeni transit merkezi İstanbul Havalimanı, yolcu sayısı bakımından son derece aktif bir yıl geçirdi. Demir yolu reformumuz kapsamında oluşturduğumuz Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattımızla, duran ticari hatlara orta koridor üzerinden alternatif bir güzergah oluşturup, Avrupa-Asya arasında ticaretin kesintisiz sürdürülmesini sağladık. Limanlarımız aralıksız çalıştı. İhracatımıza her zaman olduğu gibi omuz verirken, pandeminin en yoğun günlerinde dahi ülkemizin temel ihtiyaçlarını başarıyla karşıladılar."

Haberin Devamını Kaynağında Oku
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.