Bakan Yanık: 'Kadına yönelik şiddetin her biçimiyle mücadeleyi hedefliyoruz'

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Şiddete birlikte dur diyelim", ilkesiyle gelecek 5 yılı kapsayan dördüncü eylem planını 1 Temmuz 2021'den itibaren uygulamaya koyduklarını belirterek, "Önümüzdeki 5 yıl boyunca kadına yönelik şiddetin her biçimiyle mücadeleyi, önleme ve erken müdahaleyi hizmetlerimizin sunumunda temel yaklaşım haline getirmeyi ve şiddet mağduru kadınlarımızı güçlendirmeyi hedefliyoruz." dedi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Yanık, Mısır’da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı'nın (İİT) 8'nci Kadından Sorumlu Bakanlar Konferansı'na katılarak, bir konuşma gerçekleştirdi.

Teması "Üye Devletlerin Çabalarının Gözden Geçirilmesi Kadının Güçlendirilmesi ve Uygulanması Alanında Kadınların İlerlemesi İçin İİT Eylem Planı" olan konferansta genel kurula hitap eden Bakan Yanık, işgal atındaki Filistin topraklarının savaş suçlarına ve insanlığa karşı işlenen suçlara tanık olduğunu, dünyanın bu suçlara karşı sessiz kalmasının kabul edilemeyeceğini vurguladı.

Kudüs'ün Filistin'in başkenti olduğu mesajını veren Yanık, "Kadınların baskıdan kurtulduğu bağımsız ve egemen bir Filistin, ulaşmaya çalıştığımız hedeftir. Filistin'in, Yemen'in, Rohingya'nın, Somali'nin, Suriye'nin, Bosna-Hersek’in, Doğu Türkistan’ın ve insanların akıl almaz şekillerde zulme uğradığı ve adaletin tecelli etmesi gereken her yerin refahı için birlik ve beraberlik içinde çalışmalıyız." ifadesini kullandı.

Haberin Devamını Kaynağında Oku
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.