Büyükelçi Arslan'dan Suriye açıklaması: 'Türkiye'nin önceliği her zaman sivillerin korunması olmuştur'

Türkiye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Sadık Arslan, Türkiye'nin Suriye'deki önceliğinin, güvenlik ve insani yardımlar bağlamında her zaman sivillerin korunması olduğunu belirtti.

(AA) BM Uluslararası Bağımsız Suriye Araştırma Komisyonunun 1 Temmuz 2020- 30 Temmuz 2021 döneminde Suriye'deki insan hakları durumuna ilişkin hazırladığı 46 sayfalık rapor, İsviçre'deki BM Cenevre Ofisi'nde devam eden BM İnsan Hakları Konseyinin 48'inci oturumuna sunuldu.

Rapora ilişkin söz alan Büyükelçi Arslan, 9 milyon Suriyelinin Türkiye'nin doğrudan veya dolaylı desteğine bağlı olarak yaşamını sürdürdüğüne dikkati çekti.

Arslan, "Türkiye'nin Suriye'deki önceliği, güvenlik ve insani yardım açısından her zaman sivillerin korunması olmuştur." dedi.

Haberin Devamını Kaynağında Oku
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.