Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saraçoğlu'ndan "kozmetik danışmanlığı" iddialarına ilişkin açıklama

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İbrahim Adnan Saraçoğlu, "Prof Saraçoğlu" markasının Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olarak atandığım 2015 yılından çok önceki bir tarih olan 21 Ağustos 2007'de Türk Marka ve Patent Kurumu tarafından şirket adına tescillendiğini bildirdi.

Saraçoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Sözcü Gazetesi yazarı Emin Çölaşan tarafından 26 Aralık 2020, 2 Mayıs 2021 ve 10 Mayıs 2021'de, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı görevi ve "Prof. Saraçoglu" isimli, yürürlükteki yasalara göre kurularak yine yürürlükteki yasalara göre ticari faaliyette bulunan firması hakkında kamuoyunu yanıltmaya yönelik olduğu anlaşılan yazılar yayımlandığını belirtti.

Yazılanlara herhangi bir cevap verilmeyişinin altında farklı sebepler bulunduğuna yönelik algı oluşturma çabasının açık olduğu ve bu konudaki ısrarcı tavrın kamuoyunu aydınlatmak adına açıklama yapmayı zorunlu hale getirdiğini belirten Saraçoğlu, "Yukarıda tarihleri verilen yazılara konu ticari faaliyetlerimin sanki Cumhurbaşkanlığındaki başdanışmanlık görevimle ilgisi varmış ya da ticaret yapmamın ya da ürettiğim ve sattığım ürünlerin üretilmesi, satılması yasakmış, etik değilmiş gibi yaratılmaya çalışılan algıya ilişkin takdiri saygıdeğer Türk halkına bırakıyorum." ifadelerini kullandı.

Saraçoğlu, Cumhurbaşkanlığı'nda başdanışman olarak atanmadan çok öncesi tarihlerden günümüze kadar gerek Türkiye'de gerek yurt dışında akademik görevlerde ve kurduğu firma ile ticari faaliyetlerde bulunduğunu, danışmanlıklar yaptığını anımsattı.

Haberin Devamını Kaynağında Oku
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.