Dünya Sağlık Örgütü'nden koronavirüs hamlesi: Varyantların isimleri değişiyor!

Koronavirüs salgını alınan sıkı tedbirler ve aşılama kampanyalarıyla kontrol altına alınmaya çalışılırken Dünya Sağlık Örgütü korku yaratan Kovid-19 varyantları için dikkat çeken bir adım attı. DSÖ, bu kararı dünyanın çeşitli yerlerinde örneklerine rastlanan 'coğrafi damgalama' vakalarının önüne geçmek için aldığını açıkladı.

2019 yılının aralık ayından beri dünyanın üzerine kâbus gibi çöken koronavirüs salgınında bugüne kadar dünya çapında 170 milyondan fazla vaka ve 3,5 milyondan fazla can kaybı görüldü.

Dünya genelinde devam eden aşılama kampanyaları ve alınan sıkı tedbirlerle yeni vaka ve ölümlerin önüne geçmek için çabalar devam ederken salgının en yetkili kurumu Dünya Sağlık Örgütü'nden ilginç bir adım geldi. DSÖ, dünyanın çeşitli ülkelerinde ortaya çıktıktan sonra hızla başka yerlere de yayılmaya başlayan ve salgın korkusunu artıran Kovid-19 varyantları (mutasyonlar) için yeni isimler önerdi.

DSÖ'nün aldığı karara göre Kovid varyantları için ülke isimleri yerine Yunan alfabesinde kullanılan harfler devreye sokulacak.

Haberin Devamını Kaynağında Oku
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.