Havalimanında çatışma

Tahliye operasyonunun sürdüğü Kabil havalimanına kimliği belirsiz kişiler ateş açtı. Güvenliği sağlayan bir eski Afgan ordusu mensubu öldü.

ABD yönetiminin Afganistan’dan tamamen çekilmek için ilan ettiği 31 Ağustos tarihi yaklaşırken, tahliyelerin merkez üssü konumundaki Kabil havalimanında da tansiyon yükseliyor. Kabil havalimanının kuzey kapısında dün sabah kimliği bilinmeyen silahlı kişiler ile Batılı güvenlik güçleri ve Afgan korumalar arasında çatışma çıktı. Kamuoyuna Almanya ordusunun duyurduğu çatışmada, bir Afgan koruma öldü, üç kişi yaralandı. Çatışmaya, ABD ve Alman güçlerinin de dahil olduğu belirtildi. Alman ordusu, ölen Afgan askerinin havalimanını korumakla görevli çok uluslu operasyonla birlikte hareket eden eski Afganistan ordusu mensubu olduğunu açıkladı.

TALİBAN’DAN SUÇLAMA

Amerikan CNN’de yer alan haberde çatışmanın havalimanının dışında bulunan bir keskin nişancının, havalimanının içerisinde ABD’li güçlere destek olan Afgan güvenlik güçlerine ateş açmasıyla başladığı ifade edildi. Taliban yetkilisi Amir Han Mutaki, ABD’nin havalimanında güvenliği sağlayamadığını belirterek, “Bütün ülkenin her yerinde barış ve huzur söz konusu, sadece Kabil havalimanında kaos var” dedi. Bölgede terör örgütü DEAŞ’ın faaliyet yürüttüğüne dair endişeler de var.

Haberin Devamını Kaynağında Oku
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.