İki denizin beslediği şehirde 10 adım

Hem Marmara hem Ege Denizi’ne kıyısı olan Türkiye’nin en şanslı şehirlerinden Balıkesir, her adımda farklı bir sürprizle karşılıyor ziyaretçilerini. Antik kentleri, sahilleri ve doğal güzellikleri… Mavi ve yeşilin en güzel tonlarını keşfedebileceğiniz şehrin görülmeye değer noktalarını jürimize sorduk.

1- CONAN’IN YURDU

Antandros Antik Kenti

Efsane savaşçı Conan’ın yurdu olduğu rivayet edilen antik kent, Edremit Körfezi’nin hemen batısında. Altınoluk’taki Antandros, mozaikli yamaç evleri nedeniyle arkeologlar tarafından ‘geleceğin Efes’i’ olarak gösteriliyor. Kentte, denizci Kimmerlerden kalan arkeolojik eserler, duvar freskleri ve mozaikler ortaya çıkarılmış. Kuruluşu MÖ 8’inci yüzyıla uzanan kent, bölgedeki en eski antik nekropole de ev sahipliği yapıyor.

Haberin Devamını Kaynağında Oku
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.