Karpuz alırken riskler neler, meyvenin içindeki çatlaklar ne anlama geliyor? | 9 SORU 9 YANIT

Özene bezene seçip bir karpuz aldınız, nasıl çıkacak diye heyecanla kesiyorsunuz ve bir bakıyorsunuz içinde çatlaklar. Kesin çok iyi olgunlaştığındandır diye düşünüyorsunuz ve önemsemiyorsunuz ama içindeki o çatlaklar ir tehlikenin habercisi olabilir mi?

Millet olarak meyve sebze alırken en tazesini, en lezzetlisini bulmak için dokunmayı, tadına bakmayı çok severiz. Eriği, çileği, üzümü, kirazı elleyerek ya da tadına bile bakarak seçebiliyoruz ama bazı meyvelerde böyle bir şansımız olmuyor. Karpuz da bu meyvelerden biri…

Şeker gibi tatlı olsun, sulu olsun istiyoruz ama içini görmeden almak zorundayız. Bu nedenle satın aldığımız karpuzun nasıl çıkacağını ancak eve gelince anlıyoruz. İyi karpuz seçmenin en bilindik yöntemi alt tarafına kuvvetlice vurup o tok sesi duymaktır ama karpuzun iyisini kötüsünden ayırmak için daha başka kriterler de var.

Her yıl karpuz mevsiminde 'İçine şırıngayla şeker enjekte ediliyor' iddiaları atılıyor, bu haberlere artık aşinayız ama buna son yıllarda bir de 'Forchlorfenuron' adlı hormon ile ilgili haberler eklendi.

Haberin Devamını Kaynağında Oku
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.