Kripto paralarda sular durulmuyor! 2 şirketten flaş Çin açıklaması

Çin'in kripto paralarla aldığı kararlar tartışırken, Pekin'den bu kez kripto para madenciliğiyle ilgili haber geldi. Sabah Huobi Mall madencilik işlemlerini duyurmuştu. Şimdi iki şirketten daha karar geldi.

HashCow ve BTC.TOP dahil olmak üzere kripto para madencileri, Pekin'in Bitcoin madenciliği ve ticareti üzerindeki baskıyı yoğunlaştırmasının ardından Çin operasyonlarını durdurdu. Sabah da kripto para borsası Huobi’nin bir parçası olan Huobi Mall bugün kripto madenciliği hizmetlerini Çin’deki müşterileri için askıya aldığını ve ülke dışındaki faaliyetlere odaklanacağını açıklamıştı. 

Reuters'ın haberine göre Çin Başbakan Yardımcısı Liu He, kripto para madenciliğini kapsayan yeni kararları Devlet Konseyi Komitesi'yle toplantı ardından cuma günü açıkladı. Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi olan Çin'de kripto arzının yüzde 70'nin karşılandığı tahmin ediliyor. 

 BTC.TOP kurucusu Jiang Zhuoer, Weibo aracılığıyla yaptığı bir gönderide, madencilik işinin artık Çin anakarasına açık olmayacağını, HashCow ise müşterilere bir bildirimde bulunarak Çin'deki yeni işletmeleri askıya alacağını söyledi.

Haberin Devamını Kaynağında Oku
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.