Son dakika: İşte Türkiye'deki orman yangınlarında son durum! AFAD il il açıkladı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Manavgat başta olmak üzere, Mersin, Osmaniye, Adana ve Muğla'da devam eden yangınlara ilişkin son durumu paylaştı. AFAD, Antalya'nın Manavgat ilçesinde 4 farklı noktada meydana gelen yangınlara 960 personel, 1 uçak, 1 İHA, 19 helikopter, 201 arazöz, 30 iş makinası ve 30 su ikmal aracı ile müdahale edildiğini bildirdi.

AFAD, Manavgat başta olmak üzere, Mersin, Osmaniye, Adana ve Muğla'da devam eden yangınlara ilişkin son durumu paylaştı.

Önceki gün öğle saatlerinde Antalya Manavgat ilçesinde 4 farklı noktada orman yangını meydana geldiği hatırlatılan açıklamada, yangınlara 960 personel, 1 uçak, 1 İHA, 19 helikopter, 201 arazöz, 30 iş makinası ve 30 su ikmal aracı ile müdahale edildiği vurgulandı. Yangından Seki, Kalemler, Dikmen, Bucakşeyhler, Oymapınar, Tilkiler, Evrenleryavşı, Saraçlı, Aşağıışıklar, Hocalı, Gebece, Hocalar ve Çardak olmak üzere 13 mahallenin yoğun olarak etkilendiğini ve buraların tahliye edildiği belirtilen açıklamada, Evrenseki, Çolaklı, Gündoğdu, Yavrudoğan, Çeltikçi, Ulukapı, Uzunkale, Taşkesiği, Güzelyalı, Belenobası, Hacıali, Karaöz, Sülek, Salkımevler, Demirciler, Karavca, Çayyazı, Yukarıışıklar, Yeniköy, Sarılar, Yaylaalan ve Şişeler'in yer aldığı 22 mahallenin ise kısmi olarak etkilendiği belirtildi.

Sağlık Afet Koordinasyon Merkezinden (AKOM) alınan bilgiye göre yangında 3 kişinin hayatını kaybettiği, 1'i ağır olmak üzere 271 kişinin de etkilendiği bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Haberin Devamını Kaynağında Oku
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.