‘Söz konusu hastanelere ödeme kesildi’ Bakan Işıkhan: Titiz bir inceleme sürüyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bakan Işıkhan Yenidoğan Çetesi hakkında açıklamalarda bulunarak titiz bir incelemenin sürdüğü ve hastanelerin ruhsatlarının iptal edildiğini ifade etti. Bakan Işıkhan fatura ve ödemelerin incelendiğini ve cezaların geriye dönük olarak tahsil edildiğini de sözlerine ekledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan AA'nın editör masasına katıldı. Bakan Işıkhan'ın açıklamalarından satır başları şöyle: 

Bu konu tüm vatandaşlarımızı derinden yaraladı. Ancak benzeri olayların bir daha yaşanmaması için İçişleri Adalet ve Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere çalışmalarımıza devam ediyoruz. Müfettişlerimizi görevlendik ve Yenidoğan Çetesi 2023 yılından bu yana soruşturuluyor.

Bu kapsamda olay SGK'ya intikal ettiği andan itibaren soruşturmayı başlattık. Hastanelerdeki incelemelerimize de aylar öncesinden başladık. Baş müfettişlerimiz söz konusu hastanelerde mevzuat çerçevesinde fatura incelemesi yaptı ve yapmaya devam ediyor. Reçete incelemeleri de devam ediyor.

Haberin Devamını Kaynağında Oku
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.