Teknoloji devleri arasında soğuk savaş! Apple ve Facebook neden düşman oldu?

Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg ve Apple’ın CEO’su Tim Cook arasında uzun süredir devam eden çekişme son bulacakmış gibi görünmüyor. Eleştirilerle başlayan ve dava açmaya kadar uzanan savaşın tüm detayları haberimizde...

Teknolojinin günümüzdeki iki devi Apple ve Facebook, 2014'ten beri ürünleri ve iş modelleri üzerinden kıyasıya rekabet halindeler. Bu rekabet hatta savaş, son aylarda bir yasal anlaşmazlığa dönüştü. Öyle ki, Apple’ın Facebook’u sahte haber sağlayıcı olarak nitelendirmesi ve kullanıcıları gözetlemekle suçlaması üzerine Facebook’un Apple’ı mahkemeye vereceği haberleri basına yansıdı.

Gelin olaylara en başından detaylı bir şekilde bakalım. İşte rekabetin başladığı zamandan beri yaşanan her şey…

Dünyanın en çok kazanan şirketlerinden Apple'ın CEO’su Tim Cook ve Facebook'un CEO’su Mark Zuckerberg arasındaki savaş 2014’ten beri devam ediyor. Aslında Facebook ve Apple arasında her ikisinin de teknoloji devi olması dışında başka bir ortak özellik yok. Apple’ın en büyük rakibi Microsoft iken Facebook’un en büyük rakibi ise Google olarak biliniyor.

Haberin Devamını Kaynağında Oku
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.