Virüs laboratuardan sızmış olabilir mi? Lancet Tıp Dergisi'nden u dönüşü

Dünyaca ünlü Lancet tıp dergisi, Covid-19 virüsünün laboratuvardan sızması teorisinde u dönüşü yaptı ve virüsün kökenleri hakkında 'şeffaf bir tartışma' çağrısında bulunup 'alternatif görüş' yayınlama kararı aldı.

Wuhan Viroloji Enstitüsü ile uzun süredir bağlantıları olan İngiliz bilim adamı Peter Daszak'ın, Şubat 2020’de, Lancet'te, Kovid-19'un doğal bir kökeni olmadığını öne süren komplo teorilerine saldıran önemli bir açıklamayı gizlice düzenlediği ortaya çıktı.

Önde gelen 27 halk sağlığı uzmanı tarafından da imzalanan ve şimdilerde pek de makbul olmayan o açıklamada, imzacılar, “korku, dedikodu ve önyargı yaratmaktan başka bir işe yaramadığını” söyledikleri teorileri şiddetle kınamak için bir arada durduklarını söylemişlerdi.

Ayrıca, bu salgının arkasındaki patojeni hızla tespit etmek ve sonuçlarını küresel sağlık topluluğu ile şeffaf bir şekilde paylaşmak için özenle ve etkili bir şekilde çalıştıklarını söyledikleri Çinli bilim adamlarına da övgüler yağdırmışlardı.

Haberin Devamını Kaynağında Oku
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.