Joker gişede fena çakıldı

Başrollerini Oscar ödüllü Joaquin Phoenix ve Lady Gaga’nın paylaştığı Joker: Folie a Deux (Joker: İkili Delilik) filmi gişede beklentileri karşılayamadı.

2019 yapımı Joker filminin devamı niteliğindeki yapım, açılış haftasında ABD’de 38 milyon dolar hasılat elde etmiş ve 50-70 milyon dolarlık tahminlerin çok altında kalmıştı.

İkinci hafta daha da kötü bir gişe performansı sergileyen film, ABD’de yalnızca 7 milyon dolar hasılat yaptı. İkinci haftada ABD’de yüzde 81’lik bir gelir kaybı yaşayan filmin dünya çapında ise 165 milyon dolar hasılata ulaşarak 200 milyon dolarlık bütçesinin gerisinde kaldı.

Joker: Folie à Deux (Joker 2) bir aydan kısa bir sürede dijitale gelecek
Joker: Folie à Deux (Joker 2), Joaquin Phoenix’e Oscar ödülü kazandıran ilk filmin dünya genelindeki büyük başarısının ardından büyük umutlarla vizyona girdi. Bilindiği üzere, ilk yapım ABD’de 335 milyon dolar ve dünya genelinde ise 1.078 milyar dolar hasılat elde etti. Hatta R dereceli filmler arasında en yüksek hasılat yapan yapım olarak tarihe geçti.

İkinci film ise aynı başarıyı tekrarlayamadı. Kadrosuna Lady Gaga gibi bir ismi eklemesine rağmen, yapımın gişe performansı büyük hayal kırıklıklarına neden oldu. Filmin vizyondaki ikinci haftasında ABD pazarında 51.5 milyon dolar ve dünya genelinde 165 milyon dolar kazandığı belirtiliyor. Bu da yapımın 450 milyon dolarlık maliyetinin çok altında bir rakam diyebiliriz.

Güvenilir sektör kaynakları, Joker 2’nin Warner Bros’a en az 150-200 milyon dolar zarar ettireceğini tahmin ediyor. Bir diğer kaynak ise zararın 125 milyon dolar seviyelerinde olacağını belirtiyor.

Yapımın başarısız olmasının ardından oyunculara ve yönetmenlere ödenen paralar gündeme geldi. Joaquin Phoenix’in (Joker) ve yönetmen Todd Phillips’in 20 milyon dolar, Harley Quinn’e hayat veren Lady Gaga’nın ise 12 milyon dolar aldığı söyleniyor.

Warner Bros, öngörülen zararı en aza indirmek amacıyla Joker 2’yi vizyona girmesinden bir aydan daha kısa bir süre sonra dijitale taşıma kararı aldı. Film, 29 Ekim’de dijital platformlarda satışa sunulacak.