Ahmet Hakan: Evlerde yasakken, otellerde yılbaşı kutlaması serbest

Bu yılbaşında 4 günlük sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Hürriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni Ahmet Hakan, yeni tip koronavirüs (Covid-19) dolayısıyla yılbaşı kutlamalarının evde yasak olmasına rağmen otellerde çeşitli organizasyonların hazırlandığını yazdı.

2021 yılına sayılı günler kalmışken bu yılbaşı koronavirüs salgını sebebiyle kutlamalar olmayacak.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı kısıtlamalar çerçevesinde yılbaşında sokağa çıkma yasağı olacak. Ancak Hürriyet gazetesi genel yayın yönetmeni Ahmet Hakan bugünkü köşesinde otellerin yılbaşı organizasyonlarına tam gaz hazırlandığını ve şimdiden rezervasyonların dolduğunu yazdı. 

Hakan, şöyle devam etti;

Evlerde kalabalıklar halinde yılbaşı kutlaması yapılmasını istemiyor yetkililerimiz. Bunu “yasak” kapsamına almış durumdalar.

Yaptırımı nedir? Pek belli değil. Yasağın delindiği nasıl belirlenecek? Sanırım komşunun komşuyu ihbarıyla... Neresinden bakarsan bak tatsız bir uygulama...

Ama halkın sağlığını göz önünde bulundurduğumda... Bu tatsızlığı içime sindiriyor ve pek de itiraz edemiyorum.

"Benim itirazım şu çelişkiye" diyen Hakan, şöyle yazdı:

Evlerde yılbaşı kutlamaları yasakken, otellerde yılbaşı kutlaması serbest. Dağ otelleri, kış otelleri, Ege otelleri, Akdeniz otelleri... Şimdiden yılbaşı rezervasyonlarını doldurmuş bile.

Bu çelişkiye itiraz ettiğimde ise şöyle bir karşılık alıyorum: Can çekişen turizm sektörüne küçük bir nefes alma imkânını da çok mu görüyorsun?

İşte tam bu noktada da hafif bir duraksama geçiriyorum. Sözün özü: Hayat, bizim sandığımızdan çok daha çelişkilerle dolu ve çok daha karmaşık.