Fatih Altaylı’dan duygusal çıkış: Ekrem İmamoğlu haberini duyunca 45 dakika ağladım!
Gazeteci Fatih Altaylı, Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasının ardından yaşadığı duygusal anları anlattı. "12 Eylül’de gazetecilik yapan büyüklerimizi anladım" dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınması, Türkiye’nin gündeminde geniş yankı uyandırmaya devam ediyor. Gazeteci Fatih Altaylı, YouTube kanalında paylaştığı videoda, İmamoğlu haberini aldığında yaşadığı duygusal anları ve tepkisini dile getirdi. Altaylı, "45 dakika boyunca ağladım" diyerek, yaşananları demokrasi ve insan hakları açısından değerlendirdi.
"Hukuk Ayaklar Altına Alındı"
Fatih Altaylı, İmamoğlu’nun gözaltına alınmasını "hukukun siyasete
karşı kullanılması" olarak nitelendirdi. Altaylı, "İnsanların seçme
hakları ellerinden alınmaya çalışılıyor. Bu, demokrasiden ve insan
haklarından uzaklaşmak demek" ifadelerini kullandı.
"12 Eylül’de Gazetecilik Yapan Büyüklerimizi
Anladım"
Altaylı, yaşananların kendisine 12 Eylül dönemini hatırlattığını
belirtti. "O dönemde gazetecilik yapan büyüklerimizin ne
hissettiğini şimdi daha iyi anlıyorum" diyerek, sürecin basın
özgürlüğü üzerindeki etkilerine dikkat çekti.
Kent Uzlaşısı ve MHP Eleştirisi
Altaylı, Kent Uzlaşısı soruşturması üzerinden MHP ve DEM
görüşmelerine de sert eleştiriler yöneltti. "Sayın Öcalan"
ifadesinin kullanıldığı basın toplantılarına atıfta bulunarak, bu
durumun çelişkili bir tablo oluşturduğunu ifade etti.
Fatih Altaylı’nın açıklamaları, İmamoğlu’nun gözaltına alınmasıyla ilgili tartışmaları daha da alevlendirdi. Altaylı’nın duygusal çıkışı, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı ve sürecin demokrasiye etkileri üzerine yeni bir tartışma başlattı.