Milyonlarca kişi bu kararı bekliyordu: Paralar araç sahiplerine iade edilecek

Galerinin tamamı için tıklayınız

PARALAR İADE EDİLECEK
Bu kararın ardından, benzer şikayetlerle başvuran sürücülerin de ücret iadeleri alması bekleniyor. TÜVTÜRK tarafından alınan ek komisyon ücretinin iadesini talep etmek isteyen vatandaşlar, bu emsal kararı dayanak göstererek Tüketici Mahkemesi'ne başvurabilecek. Mahkemeye yapılacak başvuruda, ödemenin detaylarını içeren fatura veya dekontların sunulması, iade işlemlerinin başlatılması için yeterli olacak.

BAKAN ŞİMŞEK’TEN KOMİSYON TALEP EDENLERE YAPTIRIM UYGULANACAĞINI BELİRTMİŞTİ
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşe’ten de komisyon talep edenlere yönelik açıklama yapmıştı. Bakan Şimşek, tüm esnaf ve işletmelerin yeni nesil ödeme kaydedici cihazla banka kartı ve kredi kartı ile ödeme imkânı sunması gerektiğini belirterek “İşletmelerin bir kısmının, bankaların komisyon oranlarının yüksekliğini gerekçe göstererek nakit ödemeye göre daha yüksek tutar talep ettiğini görüyoruz. Mükelleflerimiz, bu gerekçeyle komisyon farkını vatandaştan talep etme yoluna gitmemeli” demişti.

Tüm işletmelerin mutlaka banka kartı ve kredi kartıyla ödeme kabul etmesi için 1 Temmuz 2024’e kadar zaman tanındığını hatırlatan Şimşek, kartla ödeme kabul etmeyen veya komisyon bedelini tüketiciden talep etmeye çalışanların Gelir İdaresine bildirilmesi hâlinde gerekli yaptırımın uygulanacağını dile getirmişti.