DGS ek tercihleri ne zaman başlayacak? Detaylar açıklandı! İşte tüm kontenjanlar...

DGS 2023 tercih kılavuzunun açıklanması ile ikinci tercih başvuruları başlayacak. 29 Ağustos - 05 Eylül tarihlerinde tercihleri yapılan 2023-DGS yerleştirme sonuçlarının açıklanması ile birlikte üniversiteler için kayıtlar tamamlandı.

DGS’ye katılıp lisans bölümlerine yerleşmesine rağmen kayıt yaptırmayan adaylardan kalan ek kontenjanlara göre yerleşemeyenler ek tercih sürecinde başvuru yapabilecek. DGS ek tercihleri, taban puanlar ve kontenjanlar, ÖSYM'nin tercih kılavuzunda açıklanacak. DGS ek tercihleri için taban puan ve kontenjanlar ile ikinci tercihler ÖSYM AİS ekranı üzerinden gerçekleşecek. DGS ek tercihleri ne zaman yapılacak? DGS için boş kontenjan puanları açıklandı mı? İşte tüm detaylar.

2023 DGS tercih işlemleri tamamlandı mı?

DGS tercihleri 29 Ağustos-05 Eylül 2023 tarihlerinde tamamlandı. Heyecanla beklenen sürecin ardından Dikey Geçiş Sınavı için yerleştirme sonuçları 11 Eylül 2023’te resmi olarak açıklandı. 4 yıllık program kazanan adayların kayıtları ise ilgili üniversiteler tarafından 14-20 Eylül 2023 tarihlerinde gerçekleşti. DGS ek tercihleri ile ilgili ÖSYM resmi bir açıklama yapmadı. Bu sebeple de DGS ek tercih kılavuzu yayınlanmadı. DGS kayıtları 20 Eylül 2023 tarihinde tamamlanmıştı. Bu noktada da DGS ek tercihlerinin bu hafta başlanması bekleniyor.

2023 DGS ek tercihleri başlıyor

DGS ek tercih kılavuzu açıklandı mı? 2023 yılında DGS ek tercihleri ne zaman yapılacak? DGS içiçn üniversite kayıtları 20 Eylül 2023 tarihinde son buldu. Şimdi tüm gözler ÖSYM'den gelecek yeni açıklamada. ÖSYM'nin DGS tercih kılavuzunun yayımlamasıyla birlikte ek tercihler başlayacak.

DGS için ek tercihler ne zaman yapılacak?

DGS ek tercih tarihleri herkes için merak konusu oldu. Söz konusu DGS tarihleri henüz belli olmadı. DGS ile üniversite kayıtlarının sona ermesinin hemen ardından ek tercih sürecinin netleşmesi söz konusu olacak. Gerekli açıklama ise ÖSYM tarafından resmi web sitesinde duyurulacak.

Peki 2023 DGS için 2. tercih ve yerleştirme olacak mı?  Her yıl olduğu gibi 2023-2024 öğretim dönemi için DGS ek tercihlerin yapılacak. İlk yerleştirmelerin sonuçlanması sonrası DGS ek yerleştirmeleri ile ilgili kontenjanın belirlenmesi bekleniyor. 

Haberin Devamını Kaynağında Oku
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında PARADURUMU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.