Jandarma Uzman Erbaş alımı: Başvurular başladı, kimler başvurabilir?

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan duyuruda Uzman erbaş alımı yapılacağı bilgisi yer aldı. Uzman erbaş alımı başvurusu ile ilgili detaylar ise merak konusu oldu.

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı için 6 bin 940 sözleşmeli uzman erbaş alımı yapacağını duyurdu. Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan duyurunun Resmi Gazete’de yayımlanan ilanındaki detaylarda; 6 bin 612 Jandarma, 200 Sıhhiyeci, 100 Muharebe, 16 Bot Serdümeni ve 10 Havacılık alt branşlarında alım yapılacağı bilgileri yer alıyor. Bahsi geçen alt branşlarda olmak üzere toplam 6 bin 940 sözleşmeli uzman erbaş alımlarının detayları ise şöyle...

6 bin 940 Uzman Erbaş alımı yapılacak

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı tarafından Jandarma Genel Komutanlığı’na 6 bin 940 uzman erbaş alımı yapılacağı biliniyor. Uzman erbaş alımı ile ilgili şartlar ve başvuru tarihleri merak ediliyor.

Peki, başvurular nereden yapılacak? Uzman erbaş alımı başvurusu hangi tarihler aralığında olacak? İşte, merak edilen o detaylar...

Uzman Erbaş alımlarına nasıl başvurulacak?

Jandarma uzman erbaş alımı başvurusu 18 Eylül tarihinden başlayarak 2 Ekim tarihlerine kadar sürecek. Başvuracak olan adaylar başvurularını yalnızca internet üzerinden tamamlayabilecek. Uzman erbaş alımı başvurusu için https://www.jandarma.gov.tr internet adresi üzerinden yapılabilecek.

Başvurular resmi internet adresinden; İşlemler, Personel / Öğrenci Alım Başvuru ve Sonuçları bölümünden Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi (PTS) kısmından e-devlet üzerinden gerçekleştirilecek. Başvurular için belirlenmiş olan başvuru tarihleri ise 18 Eylül'den başlayıp 2 Ekim tarih ne kadar sürmüş olacak. Son başvuru tarihi saat 23.59'u kapsayacak şekilde gerçekleşecek.

Başvuru yapacak adaylarda; Türk vatandaşı olmak, erkek olmak, jandarma branşından başvuru yapacak adaylarda en az ortaöğretim mezuniyeti aranacak. Bunun dışında ön lisans ve lisans bölümlerinin tamamı uzman erbaş alımlarına başvuru yapabilecek. Sağlık Bakanlığı tarafından sağlık kurulu raporu vermeyi yetkilendirilen hastanelerden “Uzman Erbaş Olur” kararlı Sağlık Kurulu Raporu almak, aranan diğer şartlar içerisinde yerini alıyor.

Haberin Devamını Kaynağında Oku
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında PARADURUMU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.