Parayla Avrupa Vatandaşlık Programı hakkında sıkça sorulan sorular

Portekiz Golden Visa Programı ile Avrupa Vatandaşlığı​

Portekiz Golden Visa Programı, size ve ailenize Portekiz’de yaşama veya iş kurma şartı olmadan beş yıl gibi kısa bir sürede Avrupa vatandaşlığı ve pasaportu elde etme fırsatı sunuyor.

Portekiz’de yapacağınız 500.000 Euro tutarında fon yatırımıyla çocuklarınız Avrupa’daki ücretsiz eğitim fırsatlarından yararlanabilir ve diledikleri AB ülkesinde çalışıp yaşayabilirler.

Yatırım programı ile Avrupa Vatandaşlığı nedir?

Portekiz Golden Visa Programı, yatırım karşılığında Türkiye’den taşınmadan T.C. vatandaşlarına doğrudan Portekiz pasaportuna yani Avrupa vatandaşlığına götüren Avrupa’daki tek yatırım programıdır. Tüm başvurular Portekiz göçmenlik ofisi olan AIMA’ya yapılmaktadır.

Avrupa vatandaşlığı ücreti ne kadar?

Portekiz’den toplamda 500.000 Euro tutarında bir veya birden fazla fona yatırım yapılması gerekmektedir.  Golden Visa Portekiz uygulamasında vatandaşlık için gerekli olan beş yıl boyunca fon yatırımcıları gerek sermaye artışından gerekse temettü getirisinden faydalanabilir.

Portekiz vatandaşı olduğumda gelirlerimden vergi öder miyim?

Portekiz vatandaşlık başvurunuz öncesinde ve Portekiz pasaportunuzu aldıktan sonra, Portekiz dışında elde ettiğiniz gelirlerinizle ilgili Portekiz hükümetine herhangi bir beyanname vermek ya da Portekiz’e vergi ödemek yükümlülüğünüz bulunmaz. Bir başka deyişle, Portekiz dışında gerçekleşen gelirleriniz hakkında bir tebligat zorunluluğunuz yoktur. Yılda 183 günden fazla Portekiz’de yaşanmadığı sürece Golden Visa fon yatırımının gelirleri vergiden muaftır.

Portekiz pasaportu ile hangi ülkelere vizesiz seyahat edebilirim?

2024 pasaport sıralamasına göre dünyanın en güçlü dördüncü pasaportu olan Portekiz pasaportuyla Amerika, Kanada ve İngiltere dâhil olmak üzere toplam 192 ülkeye vizesiz seyahat edilebilmektedir.

Portekiz vatandaşlığını yatırımla elde etmek ne kadar sürer?

Yatırım karşılığında Portekiz Golden Visa oturum sürecini beş yıl sürdürdükten sonra Portekiz vatandaşlığına başvuru hakkı elde edilir. Bu süre zarfında yılda sadece 7 günü Portekiz’de geçirmek Portekiz vatandaşlığına başvuru için yeterlidir.

Portekiz ikamet kartı süreleri ne kadar?

İlk oturum kartının süresi 24 aydır. Ancak, vatandaşlık başvurusu için bu süre zarfında Portekiz’de yaşamak zorunda değilsiniz. Sadece başvuru sahibinin ve aile fertlerinin Portekiz’de toplamda 14 gün geçirmesi gereklidir. İki yıl sonra oturum kartı otomatik olarak uzatılacaktır.

Yetişkin çocuklarımı vatandaşlık başvuruma ekleyebilir miyim?

25 yaşından küçük, bekâr ve öğrenci olmaları şartıyla size bağlı çocuklarınızı Portekiz vatandaşlığı başvurunuza ekleyebilirsiniz.

Avrupa vatandaşlığı yatırım programına nasıl başvurabilirim?

EUPorto, sadece Portekiz Golden Visa alanında aktiftir. Portekiz vatandaşlığı ve Golden Visa başvurularında Portekizceye ve Türkçeye hâkim Avrupa vatandaşlığı alanında deneyimli bir ekibe sahiptir.

Portekiz vatandaşlığı için en güvenilir fonlara nasıl ulaşabilirim?

Golden Visa uyumlu, devlet kontrolünde ve güvencesinde yani takasbank mantığıyla yönetilen açık uçlu likit fonlar mevcuttur. En güvenilir banka fonlarının listesine ve bu fonların getiri performanslarına EUPorto yetkileriyle iletişime geçerek ulaşabilirsiniz. 

Yatırımla çocuklarınıza Avrupa vatandaşlığı alma fırsatı

Türkiye’deki iş ve aile düzeninizi bozmadan, yani Türkiye’den taşınmadan yatırım karşılığında AB vatandaşlığı alınabilen tek ülke Portekiz’dir. Yılda sadece 7 gün Portekiz’de tatil yaparak 5 yıl gibi kısa bir süre sonunda ailece AB vatandaşlığına başvurmak mümkündür. Portekiz vatandaşlığı aynı zamanda AB vatandaşlığı anlamına gelir. Portekiz Golden Visa uygulaması ilk etapta Avrupa Birliği ülkelerinde tam serbest dolaşım hakkı sağlar. Portekiz vatandaşlığı aldıktan sonra ise İsviçre dâhil 27 AB ülkesinde önceden izin almaksızın dilediğiniz şehirde istediğiniz bir işte çalışılabilir, şirket kurabilir, çocuklarınız bu ülkelerde eğitim almak veya yaşamak için yerleşebilir. Ek olarak, Portekiz pasaportuyla ABD, Kanada, İngiltere gibi ülkelere vizesiz seyahat edilebilir.

Oysa, Yunanistan Golden Visa programında Yunan vatandaşlığını alabilmek için ülkede 7 sene boyunca her yıl en az 183 gün yaşama şartı bulunur. Bu yüzden, yukarıdaki avantajları elde edebilmek Yunanistan Golden Visa uygulamasında neredeyse imkânsızdır.

EUPorto, Portekiz’e yatırım yaparak AB vatandaşlığı ve Portekiz oturum izni programında uzman, Türkiye merkezli, alanında lider bir danışmanlık firmasıdır.

EUPorto’nun uzmanlığı sadece Portekiz Golden Visa alanında aktif olmasından kaynaklıdır. Portekizceye hâkim, Golden Visa fon yatırımında bilgili ve deneyimli finansal danışmanlardan oluşan kadroya sahiptir.

Portekiz Golden Visa uygulamasıyla Portekiz vatandaşlık ve oturum izni programına katılabilmek sadece ciddi ve güvenilir bir yatırım planlaması ile mümkündür. Bu nedenle, yatırımcılarımızın ailelerinin gelecekleri hakkında alacakları stratejik yatırım kararında tasarruflarının finansal güvenliğinin çok önemli olduğunun farkındayız. Bu nedenle, EUPorto olarak sadece Portekiz alanında aktifiz. Tüm Golden Visa başvuru dosyalarımızın zamanında, doğru ve akılcı bir şekilde sonuçlanabilmesi için yatırımcılarımızla birlikte A’dan Z’ye koordineli çalışıyoruz ve onları her aşamada butik bir çalışma konseptiyle bilgilendiriyoruz.

EUPorto’nun ilkeleri:

​Sektörde faaliyet gösteren diğer firmalardan farkımız doğuştan Portekizli-Türk ve sadece Portekiz Golden Visa alanında aktif olmamızdan kaynaklanıyor. EUPorto doğruluk, dürüstlük ve açıklık prensipleri üzerine inşa edilmiştir. Bu ilkeler, EUPorto isminin Portekiz Golden Visa alanında Türkiye’de ve Portekiz’de tanınan pazar lideri bir marka olmasını sağlamıştır.

EUPorto’nun tüm hizmetlerini internet sitemiz üzerinden detaylıca inceleyebilirsiniz. Gerek Portekiz yatırım fonları gerekse Golden Visa ile ilgili merak ettiğiniz tüm detaylar hakkında internet sitemizde yer alan “görüşme talebi” sekmesinden form doldurarak bilgi talep edebilirsiniz. Instagram ve Facebook’ta euportocom hesabını takip edebilirsiniz.