Profesyonel portakal sıkma makineleri ile taze meyve suyu zamanı!

Yüksek oranda vitamin içeriyor olması nedeniyle gün içerisinde taze sıkılmış portakal suyu tüketilmesi, uzmanların da önerileri arasında yer alıyor. Portakal tüketmenin en keyifli yollarından biri olan portakal suyunu dakikalar ve hatta saniyeler içerisinde hazırlamak mümkün!

Bunun için elektrikli portakal sıkma makinesi çeşitlerini kullanabilir ve her gün zahmetsizce taze sıkılmış portakal suyunun hazır olmasını sağlayabilirsiniz. Vücudun vitamin ihtiyacını karşılayarak çok daha zinde hissedebilirsiniz.

Neden Portakal Sıkma Makinesi Almalısınız?

Narenciye çeşitleri yüksek düzeyde vitamin içerir ancak suyu sıkıldıktan kısa bir süre sonra vitamin değerleri ölmeye başlar. Bu nedenle portakal sıkma makinesi kullanımı portakal suyunun halen vitamin değerlerini korurken tüketilmesine olanak tanır. Önemli oranda zaman kazandırıyor olması, kolay ve zahmetsizce narenciye suyu sıkma işleminin tamamlamayı sağlaması da avantajlar arasında yer alıyor. Kısacası hem pratiklik hem de yüksek vitamin değerlerinden faydalanmayı sağlaması, portakal sıkma makinesi almanız için öne çıkan nedenlerdir.

Günlük Kullanım vs Endüstriyel Kullanım

Bildiğiniz gibi ev tipi portakal sıkma makinesi çeşitleri de var. Evde taze sıkılmış portakal suyu tüketmeyi sevenler tercihini bu ürünlerden yana yapabilir. Ancak ev tipi modellerde daha az oranda meyve suyu elde edebileceğinizi, haznelerinin daha düşük kapasiteli olduğunu ve sanayi tipi modellere nazaran biraz daha zahmetli ürünler olduklarını da bilmek gerekir.

İşletme mutfaklarında kullanılan endüstriyel portakal sıkma makinesi modelleri ise daha yüksek performanslıdır. Çok daha hızlı bir şekilde portakal suyu sıkma işlemini yapar ve hazneli olanların hazne kapasiteleri de daha geniştir. Elbette bu ürünler profesyonel mutfaklar için tasarlandığından daha dayanıklı malzemelerden üretilir, darbelere karşı mukavemetlidir ve gün içerisinde sürekli olarak kullanıma karşı da dayanıklıdırlar. Bu nedenle işletme mutfakları için endüstriyel kullanım portakal sıkma makineleri daha ideal bir seçenek olur.

Hangi Portakal Sıkma Makinesi Size Uygun? Manuel mi Otomatik mi?

Manuel ve otomatik portakal sıkma makinesi makinelerinin kendi içerisinde birbirlerine üstünlükleri olabilir. Yapmanız gereken ise size hangi modelin daha uygun olduğunu belirlemek ve bu yönde tercih yapmaktır.

●        Manuel Portakal Sıkma Makineleri

Manuel olan modellerin öne çıkan özelliği taşınabilir olmasıdır. İstediğiniz herhangi bir yerde narenciye sıkma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Elektrik enerjisine gerek olmadığından dış ortamlarda da kullanılabilir. Fakat bu ürünler yüksek oranda portakal sıkmak için çok elverişli değildir. Otomatik olanlara göre daha az dayanıklıdır ve daha fazla iş gücü gerektirir. Bu nedenle sanayi tipi mutfaklar için manuel portakal sıkma makinelerinin çok ideal bir seçim olmadığı söylenebilir.

●        Otomatik Portakal Sıkma Makineleri

Hızlı ve kolay bir şekilde portakal sıkma işlemini gerçekleştiren otomatik modeller için çok fazla iş gücü gerekmiyor. Bu ürünler yoğun mutfaklarda kullanıma uygundur ve bu nedenle daha sağlamdır. Hızlı bir şekilde taze portakal suyu servisi yapılabilmesini sağlar. Kapasiteleri daha geniştir ve verimli bir şekilde kullanılabilirler. Ancak elektrik enerjisine ihtiyaç duyarlar ve manuel portakal sıkma makinesi kadar pratik bir şekilde taşınmaları da pek mümkün olmaz.

Endüstriyel Portakal Sıkma Makineleri

İşletme mutfakları için eşsiz bir çözüm sunan endüstriyel portakal sıkma makinesi modelleri kendi içerisinde pek çok farklı model seçeneği sunuyor. Bardaklı, el ile beslemeli, depolu ya da standlı gibi pek çok model seçeneği arasından işletmelerin kendi ihtiyaçlarına uygun olanları seçmeleri mümkün oluyor. Bu ürünlerin ortak özellikleri ise sessiz çalışmaları, hızlı olmaları, kolay temizlenmeleri ve düşük enerji tüketimi sunmalarıdır.

İşletme mutfaklarında Öztiryakiler portakal sıkma makinesi modelleri daha sık tercih ediliyor. Özellikle Öztiryakiler Standlı Portakal Sıkma Makinesi dakikada 38 adet portakal sıkabilme kapasitesiyle beğeni topluyor. Makinenin 15 kg portakal stoklama kapasitesi de var ve atık toplama kapasitesi de 15 kg olduğundan her işletme için uygun bir modeldir. Ayrıca 5 litre de portakal suyu stoklama özelliği bulunuyor.

Tek seferde 18 kg portakal yükleme kapasitesi bulunan Empero Otomatik Portakal Sıkma Makinesi de sık tercih edilen modeller arasında yer alıyor. Sıkıcı sistem kolayca takılıp çıkarılabiliyor ve temizlenebiliyor. 12 kg besleyici kapasitesi olan bu model kompakt tasarımı sayesinde küçük işletmelerde de tercih edilebiliyor.

Bu ürünleri ve farklı markaların portakal sıkma makinesi modellerini Mutbex internet sitesinde daha yakından inceleyebilirsiniz. Profesyonel mutfak ekipmanları satışı yapan Mutbex.com, her işletmeye uygun otomatik portakal sıkma makinesi çeşitlerini çok detaylı şekilde incelemeye olanak tanıyor.

Portakal Sıkma Makinesi Fiyatları

Manuel olan portakal sıkma makineleri daha uygun fiyata satışa sunulurken otomatik olanların fiyatları biraz daha yüksek rakamlara ulaşabiliyor. Ancak kaliteli bir markanın ürünü tercih edildiğinde makinenin gayet uzun süre kullanılması da mümkün oluyor. Ayrıca Mutbex.com gibi uygun fiyatlar sunan, ödeme kolaylıkları tanıyan platformlardan alışveriş yapılabilir. Böylece bütçe endişesi yaşamadan endüstriyel mutfakların ihtiyaçları karşılanabiliyor.

Mutbex’te Portakal Sıkma Makineleri İle Ayrıcalıklar Sizi Bekliyor

Elbette en iyi portakal sıkma makinesi modellerini tercih etmeniz hem performansı hem de uzun kullanım ömrü açısından daha doğru olacaktır. Mutbex tarafından sunulan indirim kampanyaları sayesinde en iyi makineleri de seçebilir ve işletmenizin mutfağını bu özel ürünlerle donatabilirsiniz. Ev tipi portakal sıkma makinesi modelleri de bu platformda kullanıma sunuluyor. Fiyat/performans açısından cazip bir tercih yapmak isteyenler rotasını bu siteye çeviriyor, siz de uğrayın ve ürünleri inceleyin.