Sedat Peker'in ifşaları ile gündeme gelmişti! İşte Zehra Taşkesenlioğlu'nun özel ve siyasi hayatı...

son günlerin en çok konuşulan isimleri arasına girdi. Organize suç örgütü liderliği nedeniyle hüküm giyen Sedat Peker'in tweet'leriyle gündeme gelen AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu son günlerin en çok merak edilen isimleri arasında yer alıyor. Sermaye Piyasası Kurulu eski Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu'nun kardeşi olan Zehra Taşkesenlioğlu ile ilgili merak edilenleri derledik. Zehra Taşkesenlioğlu aslen nereli, kaç yaşında, kiminle evli? İşte bilinmesi gereken detaylar...

1972 yılında Erzurum'da dünyaya gelen Zehra Taşkesenlioğlu, özgeçmişi ile Google'da en çok arananlardan oldu. Eğitim hayatına Erzurum'da başlayan Taşkesenlioğlu üniversiteyi Uludağ'da okudu. 90'lı yıllarda siyasete atıldı. İşte Zehra Taşkesenli'nin özel ve iş yaşamına dair merak edilenler...

ZEHRA TAŞKESENLİOĞLU KİMDİR?

AK Parti 24., 25. ve 27. dönem Erzurum milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, 1972 yılında Erzurum'da doğdu. Baba adı Mazhar, anne adı Saide'dir. Kardeşi Ali Fuat Taşkesenlioğlu Sermaye Piyasası Kurulu eski Başkanıdır. 28 Nisan 2019 tarihinde Prof. Dr. Ünsal Ban ile dünya evine girmiştir.

EĞİTİM HAYATI

İlk, orta ve lise eğitimini de Erzurum'da, yüksek öğrenimini Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde tamamladı. Uludağ üniversitesi İ.B.B.F'den mezun olduktan sonra Marmara Üniversitesi'nde iktisat ana bilim dalında ve Bahçeşehir Üniversitesi'nde AB İlişkileri alanında yüksek lisans yaptı.

ABD'de başladığı doktora çalışmalarına tez aşamasında devam etmektedir. İtalya LUISS ile Center for European Studies ortaklaşa düzenlediği Düzenleyici Etki Analizleri ve Düzenleyici Reformlar konusunda uzmanlık eğitimini 2010 yılında tamamladı.

SİYASİ HAYATI

1995 yılında Refah Partisi İl Kadın Kolları Başkanlığında Teşkilatlanma, Ekonomik ve Sosyal İşler, AR GE birim başkanlıkları görevini yürüttü. 1995 genel seçimlerinde İl Kadın Kolları SKM başkan Yardımcılığı ve 3. Bölge SKM başkanlıklarını yürüttü. 1998–1999 yıllarında Fazilet Partisinde İl Kadın Kolları başkanlığı Siyasi ve Hukuki İşler Birim başkanlığı ve daha sonra Ekonomik ve Sosyal Konular birim başkanlığı görevlerinde bulundu.

24., 25. ve 27. dönem Adalet ve Kalkınma Partisi milletvekili olarak seçildi. Taşkesenlioğlu halen görevinin başındadır. Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Sözcülüğü, NATO Parlamenter Asamblesi (NATOPA) Türk Grubu, Türkiye - Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu (KPK) Türk Grubu üyelikleri yaptı. Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Sözcüsü, NATO Parlamenter Asamblesi (NATOPA) Türk Grubu ve Türkiye - Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu (KPK) Türk Grubu Üyesidir.