Dünyanın ilk yapay zeka güzellik yarışmasının kazananı belli oldu

İlk yapay zeka güzellik yarışmasının kazananı o ülkeden çıktı. Bilgisayarda yaratılan eserlerle tanınan Faslı 'influencer' Kenza Laylie, Fanvue Dünya Yapay Zeka Yaratıcıları Ödülleri'nin kazananı oldu.

İlk yapay zeka güzellik yarışmasının kazananı o ülkeden çıktı. Bilgisayarda yaratılan eserlerle tanınan Faslı 'influencer' Kenza Laylie, Fanvue Dünya Yapay Zeka Yaratıcıları Ödülleri'nin kazananı oldu.

Kenza'nın arkasındaki ekip, bilgisayar tarafından yaratılan 1.500 kadının oluşturduğu yarışmayı geride bırakarak 13.000 dolarlık ödülün sahibi oldu.

Jüri üyeleri, yapay zeka yıldızının arkasındaki gelişmiş teknolojiden ve etkileyici 'kişiliğinden' etkilendiklerini söyledi.

Ödülü kabul eden Kenza'nın yaratıcısı, "Miss AI ödülünü kazanmak, yapay zeka teknolojisini ilerletme çalışmalarımı sürdürmem için beni daha da motive ediyor." dedi.

Katılımcılar gerçekçi görünümleri, teknolojik becerileri ve sosyal medyadaki nüfuzlarına göre değerlendirildi.

İkinci sırada ise 93 bin takipçisiyle Lalina isimli bir yapay zeka yer alıyor.

Üçüncü sırada ise yapay zekalı seyahat fenomeni olan Portekizli Olivia C yer aldı. Bilgisayarda oluşturulan modeller, dünyanın çeşitli yerlerinde sık sık gösteriliyor.

Diğer yarışmacılar göz kamaştırırken, Kenza benzersiz gelişmiş yapay zekası ve Instagram'da 190.000'e ulaşan takipçisiyle kalabalığın arasından sıyrıldı.

Kenza'nın gelişmiş teknolojisi, yapay zekanın bir dizi videoda görünmesini, yedi farklı dilde konuşmasını ve hatta hayranlarına gerçek zamanlı olarak cevap vermesini sağlıyor.

Kenza'nın yaratıcısı, zaferini kutlamak için yapay zeka tarafından oluşturulmuş bir kabul konuşması videosu yayınladı.

Kenza, "Yapay zeka yaratıcılarına teşekkür etme ve yapay zekanın olumlu etkisini tutkuyla savunma fırsatını yakaladığım için inanılmaz derecede minnettarım" diyor.

Haberin Devamını Kaynağında Oku
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.