Geoffrey Hinton, Nobel alır almaz Sam Altman'a yüklendi: Öğrencimle gurur duydum

Altman'ı OpenAI'dan kovan öğrencisini neden övdü?

Altman'ı OpenAI'dan kovan öğrencisini neden övdü?

Dünyada yalnızca bir avuç insan Nobel Ödülü'nü kazanma ayrıcalığına erişiyor; bu, tarihin sayfalarına sonsuza dek kazınacak, ömür boyu taşınabilecek bir başarı. Geoffrey Hinton'ın ismini tarihe kazıyan bu sıradışı başarıyı daha da sıradışı kılan detay ise Hinton'ın ödüle layık görüldükten sonra onuruna düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmaya başladıktan neredeyse bir dakika sonra sözü OpenAI'ın CEO'su Sam Altman'a getirmesi oldu.

Neredeyse sadece iki saatlik uykuyla çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden alçakgönüllü bu bilim insanı, ödüle aday gösterildiğinden dahi habersiz olduğunu dile getirdi.

Yıllar boyunca yan yana çalıştığı ve her ikisinden de “akıl hocalarım” olarak söz ettiği Terry Sejnowski ve merhum David Rumelhart'a teşekkür ederken Toronto Üniversitesi'ndeki öğrencilerinin yıllar boyunca hayatının işini gerçekleştirmesine yardımcı olmada oynadıkları rolün altını ilginç bir vurguyla çizdi:

Harika şeyler yapmaya devam ettiler. Öğrencilerimden birinin Sam Altman'ı kovmuş olmasından özellikle gurur duyuyorum... Ve galiba bu sözü burada kessem iyi olacak.

'Yönetim kurulu darbesinin' birinci yıl dönümü yaklaşıyor

Hinton burada Ilya Sutskever'den bahsediyordu. OpenAI'ın kurucu ortağı ve eski baş bilim insanı, geçen Kasım ayında gündemi alt üst eden bir darbeyle CEO Sam Altman'ı görevden alan yönetim kurulu hareketinin başını çekti. Lakin Sutskever, OpenAI'ı derin bir krize sürükleyen olaydaki rolünden hızla (bir hafta sonra) pişmanlık duyduğunu açıkladı oldu ve Altman şirketteki görevine geri döndü. Altman'ın dönüşü Sutskever'in OpenAI'a vedası anlamına geliyordu.

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ 

Haberin Devamını Kaynağında Oku
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.