İşte SpaceX'in fırlatmayı planladığı uzay istasyonu!

Dünya yörüngesinde şehrin karmaşasından uzak yeni bir yaşam alanı!

Dünya yörüngesinde şehrin karmaşasından uzak yeni bir yaşam alanı!

NASA, 2030'da eskiyen Uluslararası Uzay İstasyonu'nu okyanusun derinliklerine gömecek. Uzay ajansı, Dünya yörüngesinde dönecek yeni istasyonu inşa etmek ve işletmek için özel şirketlere güveniyor. Bunlar arasında öne çıkanlardan biri de hiç kuşkusuz uzay teknolojisi şirketi Vast tarafından inşa edilen Haven-1 olacak. California merkezli şirket, 2025'te SpaceX'in Falcon 9 roketiyle fırlatmayı planladığı şık görünümlü Haven-1 kapsülüne dair son tasarımlarını yayınladı.

Söz konusu program; güvenilir bir rokete, yolcuları oraya götürecek güvenilir bir SpaceX aracına ve milyarder bir kurucuya sahip olmasına rağmen, yaşam destek sistemlerine sahip bir kapsülün inşa edilmesi ve ardından fırlatılması için 2025'in ikinci yarısını işaret zaman bir çizelgesi kesinlikle iddialı.

Bu noktada Mashable US, Haven-1'e dair planlar ve ilerlemeler hakkında daha fazla bilgi için şirketle iletişime geçti.

Vast, kapsülün tasarımına danışmanlık yapması için emekli bir NASA astronotu olan Andrew J. Feustel ile çalışıyor. Bu ciddi bir avantaj. Feustel şunları söylüyor:

Uzaya üç görev uçuşu yaptım. Bu deneyimlerden dersler çıkarıyoruz ve bir uzay istasyonunda yaşama ve çalışma şeklimizi iyileştirmek için yenilikler yapıyoruz. İletişimden ve bağlantıdan özel alanlara, gemideki diğer kişilerle nasıl etkileşime girileceğinden Dünya'da ve ötesinde insan gelişimini ilerletmeye kadar her ayrıntı, çalışmalarımızın merkezine astronot deneyimini alacak şekilde tasarlandı.

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ 

Haberin Devamını Kaynağında Oku
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.