Saramış yakaların tek ilacı bu! Tek hamlede akıyor, 1 kaşığı yeter!

Gömlek yakasında oluşan sararma herkesin karşılaştığı sorunlardan birisidir. Ortaya çıkan bu sararmaları önlemek için harika bir formül mevcut. İşte yöntemler.

Gömlek yakasında oluşan sararma herkesin karşılaştığı sorunlardan birisidir. Ortaya çıkan bu sararmaları önlemek için harika bir formül mevcut. İşte yöntemler.

Gömlek yakasında oluşan sararma lekesi oldukça rahatsız edici ve kirli bir görüntüye neden olabilir. İşte gömlek yakalarını kar beyazı yapan etkili tüyolar.

Gömlek yakasındaki sararma izlerini temizlemek için karbonatı su ile karıştırarak macun kıvamına getirin. Bu karışımı sararmış lekeye uygulayabilirsiniz.

Bir bardak beyaz sirkeyi birkaç yemek kaşığı tuzla karıştırın ve bu karışımı lekeli yerlere sürün. Sirke, asidik yapısıyla lekenin çözülmesine yardımcı olurken, tuz ise aşındırarak lekeyi çıkarabilir.

Bu yöntemi uygulamak için, yarım limonun suyunu sıkarak bir yemek kaşığı karbonatla karıştırın. Uygulama sonrasında gömleği güneşte bekletmek, limonun beyazlatıcı etkisini artırabilir.

Bulaşık deterjanı, yağ bazlı lekeleri çözmede etkilidir. Aynı zamanda gömlek kenarında dış faktörlerden dolayı oluşan kir ve sarı lekeyi de çözebilir.

Leke çıkarma konusunda etkili olan aspirin, içerdiği salisilik asit sayesinde lekenin çözülmesine yardım edebilir.

Gömlek yakalarında sararma oluşmasını önlemek için sık sık yıkamayı ihmal etmeyin.

Haberin Devamını Kaynağında Oku
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.